Caracteristicile și descrierea soiului de roșii Pink King (rege), randamentul său

Este rar să găsești un grădinar care să nu crească roșii pe curtea lui. O alegere excelentă ar fi soiul Pink King, a cărui caracteristică principală este nepretenția și rezistența bună la mozaicul de tutun. Acest soi va atrage în special cei care preferă roșiile roz.

Descrierea tomatei Pink King

Soiul aparține hibrizilor din prima generație. Tomate Pink King se mai numește Pink King VIII F1. A fost creat de crescătorii din Rusia. Acesta a fost inclus în registrul de stat în 2007. Roșia a câștigat popularitate în rândul fermierilor autohtoni datorită randamentului ridicat și gustului excelent al fructelor.

Hibridul este la mijlocul sezonului. Perioada de maturare a roșiilor este de la 110 la 120 de zile din momentul apariției varza. În regiunile nordice, se recomandă cultivarea în sere și căldări, dar în acest caz nu va fi posibilă obținerea unei recolte abundente. În zona de sud și centrală a Rusiei, reproducerea este posibilă și pe câmp deschis.

Tufele sunt nedeterminate, creșterea tulpinii principale nu este limitată și poate crește până la 2 metri. În această privință, plantele au nevoie de grâu la un suport și ciupit. Pentru a obține randamentul maxim, tulpina trebuie să fie formată în 1 sau 2 tulpini.

Principalul avantaj al hibridului este imunitatea sa la multe boli ale culturilor de umbre de noapte, precum și la dăunători. În plus, roșia poate da ovare, chiar dacă a fost o vară ploioasă și rece.

Tolerează slab orele de zi scurte și scade temperatura în timpul zilei și noaptea. Dacă irigați necorespunzător, plantele pot fi infectate cu mucegaiul gri.

În condiții ideale de creștere, mai mult de 12 kg de fructe coapte pot fi recoltate dintr-un tufiș de roșie Roza Roz. Pentru 1 mp m. se recomandă să crească nu mai mult de 4 tufișuri.

Caracteristicile fructelor

Atunci când alegeți roșiile pentru site-ul dvs., nu este suficient să studiați doar descrierea soiului, ci și caracteristicile fructelor. Este important să luăm în considerare obiectivele cultivării roșiilor, deoarece fiecare hibrid are propriile sale caracteristici.

recolta de roșii

Principalul avantaj al Regelui Roz este fructul mare... Ca majoritatea roșiilor roz, acest hibrid are fructe foarte mari. Greutatea maximă poate fi de până la 350 gr. Acest soi este unul dintre cele mai mari.

Roșiile ovale coapte. Ușor aplatizat pe laturi. Pielea este densă, netedă, cu o ușoară nervură. Fructele sunt de culoare roz deschis, cu o pată verde lângă tulpină. Pulpa este suculentă, dulce. Există aproximativ 5 - 6 camere în interiorul tomatei. Conținutul de materie uscată este de 6%.

Roșiile în scop de salată, delicioase proaspete. De asemenea, puteți găti sucuri de roșii, paste, ketchups sau sosuri din ele. Dar, datorită faptului că fructele sunt foarte mari, nu sunt potrivite pentru conserve în ansamblu.

După recoltare, roșiile pot fi păstrate mult timp fără a pierde nutrienți. Nu se fisurează și nu tolerează bine transportul.

Avantajele și dezavantajele hibridului Pink King

Recenziile tomatei Pink King F1 de la cei care au plantat-o ​​în cabana de vară sunt în mare parte pozitive. Dar, în ciuda numărului mare de recenzii pozitive, roșia Pink King F1 are nu numai avantaje, ci și dezavantaje.

avantaje de varietate

Avantajele soiului:

 • Roșiile cu fructe mari pot ajunge până la 350 de grame;
 • Nepretenție asupra condițiilor de reproducere;
 • Produce o recoltă abundentă pe tot parcursul sezonului;
 • Fructele pot fi păstrate mult timp și nu își pierd gustul;
 • Utilizare universală în gătit;
 • Rezistență ridicată la boli și dăunători;
 • Ovarele se pot forma în toate condițiile meteorologice;
 • Tolerează bine lipsa umidității.

Dezavantaje:

 • Roșiile Pink King F1 nu tolerează lipsa luminii solare;
 • Cu umiditatea excesivă a solului, tufele se pot infecta cu putregaiul cenușiu;
 • Fructele nu sunt potrivite pentru conserve întregi.

Cum să crească în mod corect răsadurile

Randamentul viitor depinde de 90% de calitatea răsadurilor de roșii. Atunci când cumpărați răsaduri gata făcute, este imposibil de știut dacă recolta va fi de înaltă calitate. Prin urmare, este recomandabil să cultivați răsaduri pe cont propriu.

Când cumpărați material de plantare, în primul rând, trebuie să acordați atenție datei de lansare. Este recomandabil să cumpărați acele semințe care au fost eliberate în cel mult 2 ani de la data achiziției.

Momentul optim pentru semănatul de semințe de roșii Pink King este primele zile ale lunii martie... Al doilea punct important este că se recomandă dezinfectarea lor înainte de plantarea semințelor. Acest lucru este necesar pentru a crește germinarea materialului de plantare.

Semințele trebuie înmuiate timp de 20 de minute într-o soluție de permanganat de potasiu (3 grame la 1 pahar de apă caldă). După trecerea timpului, semințele trebuie spălate și uscate.

După această procedură, semințele ar trebui să germineze. Pentru a face acest lucru, luați un tifon umed și așezați materialul de plantare în el. Tifonul trebuie îndepărtat într-un loc cald și umezit periodic pentru a preveni uscarea semințelor. Semințele încep să germineze în aproximativ 3 - 6 zile.

Se pot planta numai semințe germinate. Semințele care nu au încolțit pot fi aruncate, chiar dacă au încolțit, răsadurile vor fi slabe și dureroase.

roșii roz

Acum puteți începe să pregătiți solul. Solul poate fi achiziționat de la magazin. Trebuie să cumpărați un sol special pentru cultivarea legumelor. Poate fi diluat cu pământ de pe site-ul tău. Înainte de aceasta, trebuie încălzit și turnat cu o soluție de permanganat de potasiu.

Plantarea semințelor de roșii în sol:

 • Drenarea trebuie turnată în fundul recipientului unde vor fi plantate semințele. Poate fi lut expandat, coajă de ouă măcinate sau pietre mici;
 • Apoi, trebuie să fie umplute cu sol pregătit și udate abundent cu apă caldă;
 • Plantați materialul de plantare și acoperiți casetele cu folie de agățare;
 • Filmul trebuie îndepărtat în mod regulat, udă solul;
 • După apariția primelor lăstari, filmul care se agață trebuie îndepărtat.

Îngrijire de roșii Seedling King Pink

Pentru ca răsadurile să crească mai repede, au nevoie de o cantitate suficientă de lumină solară, cel puțin 12 ore pe zi. Dacă nu este suficient, atunci este nevoie de iluminare artificială.

răsaduri de roșii în ghivece

Când apar primele frunze adevărate, răsadurile sunt tăiate. Frunzele reale nu trebuie confundate cu cotiledoanele. Frunzele de cotiledon sunt prima pereche de frunze.

Răsadurile trebuie scoase cu grijă din recipient și plantate în cupe de turbă. Este necesar să adânciți răsadurile aproape până la frunzele de cotiledon.

La două săptămâni de la culegere, un nou sistem de rădăcini începe să se formeze în răsaduri, iar tufișurile în sine cresc mai repede. După formarea celei de-a treia frunze adevărate, răsadurile au nevoie de și mai mult soare. Tot în această perioadă, alimentația este foarte importantă.

La 2 săptămâni după alegere, la răsaduri trebuie adăugată o soluție de uree, superfosfat, sulfat și potasiu. După 10 zile, alimentarea trebuie repetată.

Răsadurile sunt plantate într-un loc permanent la sfârșitul lunii mai. Dacă mai este prea rece, atunci aterizarea ar trebui amânată până în iunie. Distanța dintre tufișuri trebuie să fie de cel puțin 40 cm. Când roșia începe să crească, se recomandă să o legați de un suport. Având în vedere că soiul Pink King aparține hibrizilor înalți, tufișurile se pot rupe sub greutatea fructelor și nu poți să faci fără o poartă.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac