Reguli de plantare și îngrijire a laptelui triunghiular acasă

Euphorbia triunghiulară (triunghiulară) este o plantă care arată ca un cactus. Cu toate acestea, pintenul nu aparține familiei Cactus, în ciuda faptului că are spini. În sălbăticie, floarea crește în America Centrală și Africa de Sud-Vest. Datorită proprietăților sale decorative și simplității în îngrijire, pintenul a devenit răspândit în cultivarea culturală.

Scurtele caracteristici și descrierea florii

Euphorbia triunghiulară sau euphorbia trigonă a apărut pentru prima dată pe insula Madagascar. Aparține familiei Euphorbia. Euphorbia este o plantă înaltă care atinge o înălțime de doi până la trei metri. Tulpinile și ramurile au coaste aplatizate cu spini lungi, motiv pentru care mulți o confundă cu un cactus. Planta este otrăvitoare și o înțepătură cu spini poate provoca intoxicații. Frunzele de lapte au formă mică, în formă de picătură.

De ce este util spurge-ul?

Preparatele din lapte sunt utilizate pentru tratarea rănilor și tăieturilor pielii. Tot în medicina populară, planta este folosită pentru fabricarea diuretice și laxative. Sucurile sale sunt capabile să curețe sângele și să încetinească creșterea neoplasmelor, datorită cărora cultura este folosită în tratamentul neoplasmelor. În medicina oficială, perfuziile din acesta sunt folosite pentru tratarea rinichilor, hemoroizilor și eczemelor.

Cum se creează condiții ideale pentru întreținerea culturii

Ca orice plantă de casă, euforbia are nevoie de condițiile potrivite pentru dezvoltarea sa. Floarea trebuie să fie prevăzută cu iluminare suficientă, sol adecvat, temperatură și umiditate în încăpere..

Iluminat și locație

Euphorbia este o plantă iubitoare de lumină, de aceea este necesară o iluminare strălucitoare pentru dezvoltarea ei. Alegeți un loc pentru plantare cât mai iluminat de soare. Vara, este mai bine să rearanjați oala pe balcon.

conținut cultural

Compoziția necesară a solului

Pentru semințele de lapte, este adecvat un sol liber care permite trecerea apei. Grundul corespunzător poate fi achiziționat din magazin sau făcut cu propriile mâini. Pentru a face acest lucru, trebuie să amestecați turba, nisipul, pământul cu frunze și sărăciați în proporții egale. În plus, planta are nevoie de un strat de drenaj. Se poate realiza din pietricele mici sau cărămizi.

Selectarea unui ghiveci de flori

Un vas de lut este cel mai potrivit pentru această plantă.Ar trebui să fie adânc și să aibă găuri de drenaj. Alegeți o oală de dimensiuni corespunzătoare, astfel încât tulpina să nu-l depășească sau să cadă. Are sens să puneți imediat un stâlp puternic în ghiveci și să legați tulpina de acesta pe măsură ce crește.

Regimul de temperatură pe anotimpuri

Euphorbia este o floare iubitoare de căldură. Tolerează schimbările de temperatură destul de constant, dar curenții pot dăuna. În sezonul de vară, laptele trebuie să fie păstrat la o temperatură de 20-25 grade Celsius. Iarna, Euphorbia se simte mai bine la o temperatură medie de 14 grade. Acest mod permite instalarea inflorescențelor. Cu toate acestea, nu ar trebui să coborâți temperatura sub zece grade.

floare iubitoare de căldură

Umiditatea camerei

În ceea ce privește umiditatea aerului, Euphorbia este destul de nepretențioasă, dar nu va fi inutil să pulverizați regulat frunzele și tulpinile cu ajutorul unui duș. În acest caz, nu uitați să acoperiți solul cu o peliculă în timpul procedurilor de apă, pentru a nu revărsa solul.

Ai cumpărat o floare - și ce urmează?

După plantare, planta are nevoie de îngrijire adecvată. În ciuda faptului că euforia este nepretențioasă din punct de vedere al îngrijirilor, ea trebuie repusă în mod regulat, udată în mod corect și aplicată îngrășămintele necesare pe sol.

Cât de des trebuie udată planta

Floarea nu are nevoie de udări dese abundente. Se confruntă mult mai ușor cu o lipsă de umiditate decât cu un exces de ea. În sezonul cald, floarea trebuie udată o dată pe săptămână, iar iarna - o dată pe lună. Udarea trebuie făcută foarte atent, deoarece spinii plantei conțin suc, ceea ce poate provoca intoxicația organismului.

după udare

Fertilizare

Îngrășămintele sunt recomandate să fie aplicate pe sol din primăvară până toamnă. Îngrășămintele complexe pentru suculente, care pot fi cumpărate în magazine specializate, sunt potrivite. Aceste complexe conțin toate substanțele necesare care au un efect benefic asupra dezvoltării florilor.

Frecvența transferurilor

Floarea trebuie transplantată nu mai mult de o dată la doi ani. Transplantul trebuie efectuat după caz, pentru a înlocui vasul cu unul mai mare. Procedura de transplant trebuie efectuată la începutul primăverii, când lăstarii încă nu au început să crească intens.

Tăierea formativă a laptelui de lapte

Spre deosebire de soiurile de lapte care cresc într-un tufiș, lamaia triunghiulară nu are nevoie de tăiere sanitară. Procesele slabe și frunzele florii nu trebuie tăiate, ele se usucă și cad pe cont propriu. Cu toate acestea, pintenul triunghiular se ramifică foarte puternic, astfel încât tăierea formativă ar trebui să fie efectuată anual, astfel încât planta să nu arate ca un copac mare, ramificat.

tăierea laptelui

La ce boli și dăunători cultura este susceptibilă: metode de control

Dacă planta nu este îngrijită corespunzător, se poate îmbolnăvi. Cu o hrănire insuficientă sau excesivă, frunzele de lapte se pot îngălbeni. Din cauza excesului de umiditate din cauza udării excesive și a lipsei de drenaj, floarea poate cădea de pe frunze. De asemenea, datorită udării excesive, sistemul radicular al plantelor putredește.

Datorită razelor înfiorătoare ale soarelui, creșteri brune apar adesea pe tulpinile plantei, cu ajutorul căreia euforia se protejează de temperaturi prea ridicate. Cresterile nu au nevoie de tratament, dar prezenta lor afecteaza negativ aspectul plantei.

Dăunătorii la care este expusă cultura sunt afidele, acarienii și mâncătorii. Pentru combaterea lor, trebuie folosite preparate insecticide.

gunoaie

Metode de reproducere

Principala metodă de reproducere a laptelui triedic este butașii. Avantajele acestei metode sunt că este rentabilă și eficientă. Mai mult, dacă respectați toate regulile de reproducere, va exista un număr minim de puieți morți.Pentru a propaga planta prin butași, este necesar să tăiați cu atenție butașii sănătoși tineri cu un cuțit ascuțit și să tratați rănile rămase cu cărbune.

Lăstarii tăiați trebuie lăsați câteva zile într-un loc uscat și cald, după care planta tânără ar trebui să fie plantată în sol pregătit, iar ghiveciul trebuie așezat într-un loc cald și luminat.

Pe lângă altoire, este disponibilă o metodă de propagare a semințelor. Totuși, această metodă se caracterizează printr-o germinare slabă și o germinare îndelungată. Semințele ar trebui să fie cumpărate de la vânzători de încredere și plantate proaspete în pământ. Dacă este imposibil să le plantezi în stare proaspătă, semințele trebuie păstrate într-un loc uscat, totuși, trebuie avut în vedere faptul că germinarea seminței va scădea.

tăierea

Probleme de creștere a unei flori africane

Întrucât planta este nepretențioasă în ceea ce privește îngrijirea, există destul de puține probleme cu cultivarea acesteia. Cu toate acestea, există câteva puncte negative cu care se poate confrunta un florar. Pe tulpina și frunzele plantei pot apărea pete maronii ca o reacție la supra-udare. Din cauza iluminării insuficiente, tulpinile de lapte se pot întinde, acest lucru se observă mai ales iarna. În plus, într-un ghiveci prea spațios, planta crește destul de rapid datorită creșterii rădăcinilor.

încolțite

Semne asociate cu lapte triunghiular

Conform legendei, pintenul triunghiular are putere dătoare de viață și este capabil să aducă pace în casa în care crește. Oamenii populari îi atribuie capacitatea de a oferi pace, relaxare morală și fizică, precum și de a afecta pozitiv sistemul musculoscheletic uman.

Totuși, ca orice plantă cu spini, nu trebuie să fie așezată în dormitor. Acest lucru este valabil mai ales pentru cuplurile căsătorite, deoarece acest lucru poate contribui la conflicte între cei dragi..

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac