Descrierea a 18 soiuri populare de bujor cu flori de lapte, plantare și îngrijire

Plantele sunt populare în grădini, parcuri, paturi de flori din oraș. Varietatea existentă de soiuri de bujor erbacee cu flori lăptoase permite grădinarilor să aleagă, pe baza oportunității înfloririi, a terry și a culorilor. Tufele cu frunze deschise și flori, cu o culoare de la alb până la nuanțe de visiniu închis, au o aromă plăcută și înflorește până la sfârșitul toamnei. Și capacele mari de flori sunt bune pe tufiș și în tăietură. Soiurile sunt selectate pentru fiecare gust.

Descriere și caracteristici

Plante vegetale au rădăcini mari și cărnoase, frunze mari, cu o suprafață lucioasă și o varietate de culori. Inflorescențele au până la 21 de centimetri în diametru și au o aromă aromată.

Pe fiecare tufiș se formează frunze disecate de tip openwork.

Soiuri populare

Cultura este destul de populară și nepretențioasă. Acest lucru oferă crescătorilor un motiv pentru a dezvolta noi soiuri.

Franzois Ortegat

Arbust înalt de terry, cu flori emisferice de roșu închis, are o aromă puternică. Diametrul inflorescenței ajunge la 14 centimetri. Cultura este rezistentă la îngheț, înflorire abundentă.

Paul M. Wade

O varietate cu flori roșii semi-duble roșii, cu diametrul de până la 17 centimetri. Pedunculii sunt puternici, prin urmare nu necesită sprijin. Se recomandă acoperirea cu un strat de turbă și compost pentru iarnă.

Kansas

Un frumos reprezentant non-capricios al speciei, cu flori duble roșii și albe strălucitoare. Pe lung - până la 1 metru, tulpinile sunt cu frunze largi de culoare verde închis.

bujor flori de lapte Kansas

lactiflora

Tuful are petale de flori de culoare albă sau roz pal, până la 20 de centimetri. Frunzele sale sunt de culoare verde închis, dublu pinnat. Soiul este folosit în medicina tradițională orientală.

Bernhard

Cultura are roz perlat, inflorescențe liliac și o aromă puternică. Soiul este nepretențios și poate rezista la temperaturi scăzute.

Farmec

O tufă înfloritoare voluminoasă crește până la 1 metru. Diferit într-o varietate de culori semi-duble sau simple:

  • cremă;
  • alb;
  • roșu;
  • roz.

Arată frumos într-o compoziție de grup și ca o plantă independentă.

Dansul sabiei

Soiul are flori simple, roșii strălucitoare, cu un buchet pronunțat de stamine și pistile. Arbustul are nevoie de protecție împotriva vânturilor puternice și a razelor solare.

Dansul sabiei

Nancy Nora

Cultura se remarcă prin delicate, roz pal, inflorescențe duble, aromă ușoară, frunze luxuriante de culoare verde închis. Soiul are nevoie de soluri nutritive neacide.

Galben

Cultura are peduncule stabile pe care se află flori galbene cu un diametru de până la 19 centimetri. Se diferențiază în duritate puternică de iarnă.

Wy Ti Turner

Flori duble crimson închis nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Arbust înalt cu obicei bun.

Sarah Bernhardt

Soiul are flori dens-semi-duble. Tulpinile lungi împodobesc capacele multifacetate și semi-duble de inflorescențe roșii și albe.

Ed

Planta erbacee are o înălțime de 1-1,20 metri. Florile terry de culoare roz închis, cu o nuanță de liliac, au un diametru de până la 15 centimetri. În Rusia centrală, cultura adăpostului nu necesită.

roșu cu lapte bujor

Coral Beach

Cultura semi-dublă are inflorescențe roz coral. Mai mult de trei muguri sunt ținuți pe tulpină.

Farmecul coral

Hibridul ierbos interspecific își schimbă culoarea în timpul înfloririi de la roz-portocaliu la lapte copt. Arbustul are frunze înguste, tulpini înalte și flori semi-duble.

șerbet

Cultura are flori semi-duble dense. Nuanța se schimbă de la roz pal la alb cremos în straturi alternative. Pedunculii sunt stabili și nu necesită sprijin.

Apus de coral

Petalele mari strălucitoare ale soiului au o culoare de somon pal cu o nuanță roșie strălucitoare. Arbustul este acoperit din abundență de frunze verzi luxuriante și are o bună rezistență la îngheț.

Apus de coral

Monsieur Jules Elie

Reprezentantul are nevoie de un loc însorit și de un sol nutritiv slăbit. Inflorescența are o nuanță de roz deschis, liliac, cu vârfuri argintii pe petale.

Inspector Laverne

Cultura iubește umiditatea și solul fertil, crește la umbră și în locuri însorite. Planta are tulpini erecte, uneori ușor ramificate, cu flori cremoase și o aromă delicată.

Aterizare

Plantarea corectă va asigura arbuști cu înflorire lungă.

Selectarea locurilor

Terenul este selectat luminos și însorit. La umbră, cultura poate fi plantată, dar acolo înflorește puțin sau nu înflorește deloc.

Cerințe la sol

Planta nu este solicitantă pe sol. Solul moale este de preferat. Nu se recomandă plantarea unei culturi în zone mlăștinoase, acide.

sol pentru flori

Sincronizare

Este mai bine să începeți plantarea unei culturi la sfârșitul lunii august și până la jumătatea lunii septembrie. Perioada este considerată favorabilă, deoarece mugurii de reînnoire sunt deja înrădăcinate.

Schema de aterizare

Gaura de plantare este săpată la 40-50 de centimetri adâncime. Apoi, un strat de nutrienți este așezat cu îngrășăminte din buruieni putrezite. Rădăcina este îngropată până la mugurii reînnoitori la 4-5 centimetri de la nivelul solului.

Creșterea din semințe

Planta poate fi propagată prin semințe.

Cum se prepară semințele

Semințele se recoltează până la jumătatea lunii septembrie. Materialul selectat este plantat în pământ până la o adâncime de 5-7 centimetri.

Important: dacă semințele sunt așezate în pământ la începutul toamnei, atunci stratificarea va trece complet.

Dacă semințele sunt planificate să fie plantate primăvara, atunci ele sunt germinate în două luni. Apoi, stratificarea se efectuează pe raftul inferior al frigiderului încă 3 luni.

Pregătirea solului

Turba și argila sunt adăugate pentru a îmbunătăți solul. Acest lucru va satura solul cu nutrienți.

Cum să plantezi

Pentru a planta o plantă, groapa este umplută cu un amestec nutritiv de cenușă, turbă, compost.

Bujori de semințe

Densitatea și adâncimea de plantare depind de soi.

Pulverizare

Când apar primele semne ale bolii, este necesar să se pulverizeze cu fungicide imediat după înflorire. Se recomandă aplicarea soluției pe tufiș și sol. Apoi pulverizarea continuă o dată la 10-12 zile.

Transferați în ghivece separate

Toamna, răsadul este așezat într-un vas cu un volum de 5 litri și o înălțime de 50 de centimetri. Se menține la rece până în primăvară.Primăvara, oala este rearanjată pe pervaz, unde rămâne până toamna. Toamna, planta este transplantată în pământ deschis.

Condiții de temperatură și lumină

Este nevoie de 10 ore de lumină de zi pentru înflorirea normală. Intervalul optim de temperatură este de la 20 la 22 de grade Celsius.

Aterizare pe teren deschis

Primăvara, cultura este plantată după topirea zăpezii. Planta încă nu s-a trezit, iar mugurii încă nu au început să se formeze. Solul pentru plantare este pregătit în avans. Toamna, plantarea se realizează la începutul lunii septembrie.

Îngrijire

Planta are propriile subtilități de îngrijire.

Tipuri de bujori

Udarea

Udarea abundentă este importantă pentru cultură, în special în perioada de înflorire. Dar excesul excesiv de umiditate duce la putregai. Arbustul este udat o dată la 10 zile.

Desfacerea și desfacerea

Planta are nevoie de sol liber și de udare în timp util. Astfel de măsuri îl vor proteja de infecție. Slăbirea se efectuează cu o adâncime de 5 centimetri.

mulcirea

Pentru a proteja tufișurile de soare, seceta poate mulci de humus, compost, scoarță. Mulcirea va menține acoperirea solului rece și va preveni eroziunea solului.

Top dressing

Planta are nevoie de îngrășăminte organice și minerale. Cultura se hrănește la începutul primăverii, când se formează mugurii, și după înflorire după 2 săptămâni.

Important: hrănirea se face pe sol umed.

Tunderea

La mijlocul verii, tăiați întregul cap decolorat și o parte din tulpină până la prima frunză. Înainte de iernare, planta este tăiată la rădăcină.

Reproducere

Cultura se propagă prin împărțire și semințe.

semințe de bujor

Împărțirea tufișului

Din august până în septembrie, planta este dezgropată și împărțită. Răsadurile ar trebui să păstreze 3 muguri dezvoltați și 2 rădăcini adventive.

Recoltarea și depozitarea semințelor

Semințele ușoare sunt colectate din păstaia de semințe. Materialul colectat se usucă rapid în timpul depozitării și, prin urmare, este semănat imediat în pământ sau în ghivece.

Boli și dăunători

Planta poate fi infectată cu boli și dăunători.

Putregaiul gri

Întreaga tufă este afectată de o înflorire albă. Tratamentul are loc prin tăierea ramurilor afectate și pulverizarea cu o suspensie de Tiram de 0,6%.

Făinarea

Boala se răspândește la tufișurile adulte. Se diferențiază într-o floare albicioasă pe suprafața frunzelor. Se vindecă prin pulverizare cu o soluție de cenușă de sodă și săpun de rufe.

furnicile

Insectele sunt atrase de mirosul dulce al plantei. O soluție de medicamente cu nicotinoide și piretroizi ajută la a scăpa de ele.

furnicile pe o bujor

Bronzovka

Gândacul mănâncă petalele, frunzișul și tulpinile plantei. Puteți distruge dăunătorul cu insecticide sau o soluție din vârfurile roșiilor.

afide

Insectele verzi mici beau sucuri din plantă. Dacă sunt mulți dintre ei, tufișul moare. Puteți salva cultura cu o presiune puternică a apei dintr-un furtun sau un tratament cu Fitoverm, Aktellik.

Utilizare în proiectarea peisajului

Tufele sunt frumoase datorită inflorescențelor lor, de aceea este recomandat să le plantezi în locuri proeminente. Cel mai bun fundal pentru ei este un gazon curat.

Plantează o cultură printre conifere, primule, gazde. Plantele sunt potrivite pentru decorarea combinatoarelor.

Proprietăți de vindecare

Pentru tratamentul unor boli, se folosesc rădăcinile și petalele culturii. Pentru a face acest lucru, rizomul este săpat în toamnă, iar petalele sunt colectate în timpul înfloririi. Tincturile din plantă au funcții antiinflamatorii, tonice și decongestionante.

Plantele au inflorescențe luxoase care pot decora orice teritoriu. Cu o grijă adecvată, tufișele se încântă de câțiva ani. Varietatea soiurilor vă permite să alegeți specia acceptabilă pentru regiunea dvs.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac