Descrierea soiului de dovleac Butternut, caracteristici de cultivare și îngrijire

Pumpkin Butternut este denumirea comună pentru toate soiurile care se caracterizează printr-o formă alungită în formă de pere și carne de portocal în interiorul fructului. Soiul prezentat a fost crescut în America de Nord, în timp ce cultural dovlecei de butternut și fructe de panificație africane.

Descrierea soiului

Leguma aparține familiei Pumpkin. Fructele au mult mai puține semințe decât în ​​versiunea obișnuită, gustul are o aromă de nucă. Soiul se maturizează timpuriu, aparține iernii, de aceea poate fi păstrat mult timp. Coaja este de culoare densă, de culoare galben-portocaliu, dedesubt este o pulpă uleioasă.

butternut de dovleac

Greutatea medie a unui dovleac atinge -1,55 kg, cu o îngrijire corespunzătoare și condiții meteorologice bune, până la 20 de fructe se formează pe un tufiș. Semințele de dovleac sunt localizate în partea extinsă a fructului.

Caracteristici principale:

  1. soi - maturizare timpurie;
  2. forma - în formă de pere;
  3. greutate - 1-2 kg.

mai puține semințe

Descrierea soiului spune că Butternut poate fi îndepărtat din tufiș necorespunzător, cu o coajă verzuie. Fructele se coacă cu timpul în timpul păstrării. Cu o scădere semnificativă a temperaturii, dovleceii sunt de asemenea smulși pentru a salva recolta.

Caracteristici în creștere

Cultiva soiul în principal în răsaduri, în special în regiunile cu veri reci. Locul ar trebui să fie ales însorit, ferit de curenți și vânt. Patul trebuie săpat în toamnă, adăugând în sol îngrășămintele necesare.

culoarea cojii

Semințele pentru răsaduri trebuie să fie preîncălzite, înmuiate la începutul lunii mai și apoi plantate în recipiente mici, câte o sămânță pentru oală. Pentru a păstra materialul de plantare, viitoarele răsaduri trebuie menținute calde, în principal într-o seră. După ce solul s-a încălzit, răsadurile sunt plantate în pământ.

Înainte de a pune fructele, se recomandă aplicarea îngrășămintelor naturale, cum ar fi gunoiul de grajd și compostul. Înainte de înflorire, tufele pot fi presărate și cu cenușă.

Butternutul de dovleac are un gust și un miros excelent, poate fi consumat atât proaspăt, cât și pe lângă sucuri, tocanite, cereale.

preincalzit

Avantajele soiului:

  • maturitate timpurie;
  • productivitate ridicată;
  • versatilitate;
  • compactitatea fructelor;
  • durata de depozitare

Fructele conțin multe substanțe utile, inclusiv potasiu, beta-caroten, fosfor, zinc, magneziu, sodiu. Utilizarea nu are contraindicații, leguma este hipoalergenică. Nu este recomandat pentru utilizare doar de către persoanele cu diabet zaharat sau cu intoleranță individuală.

randament ridicat

Îngrijirea plantelor

Pentru o recoltă bună, este necesar să se toacă în mod regulat paturile, să se împletească și să se slăbească solul. Îngrășămintele cu potasiu trebuie aplicate de două ori pe lună.Udarea abundentă cu apă caldă și decontată este importantă. Rezultate bune pot fi obținute cu polenizarea artificială.

Grădinarii cu experiență recomandă mulcirea folosind iarbă tăiată și paie. Acest proces va proteja paturile de buruieni, va oferi sistemului de rădăcină al plantelor un confort maxim.

buruieni regulat

Prima recoltă poate fi obținută după 80-90 de zile de la plantarea semințelor. Udarea trebuie oprită cu 2-3 săptămâni înainte de recolta preconizată. Acest lucru vă va permite să obțineți o pulpă gustoasă și zahără în fructe, precum și să formați o piele densă, care este deosebit de importantă pentru dovleacul de păstrare pe termen lung.

Nu este recomandat să se aplice mulleina și cenușa în același timp, fertilizanții ar trebui să fie alternativ preferați.

poti sa o obtii

Boli și dăunători

Îngrijirile inadecvate duc la vulnerabilitatea la mai multe boli, inclusiv:

  1. bacteriene - afectează frunzele, schimbă forma fructului, afectează gustul și calitățile utile ale produsului;
  2. fungice - formează o floare albă pe plante, provocând ulterior putregaiul.

De asemenea, este demn de remarcat posibilitatea dezvoltării afidelor și acarienilor păianjen. Este important să scăpați de timp de frunzele afectate, să-l adăpați corect și în timp util.

a lovit frunzele

Pentru a evita posibilele boli, agronomiștii recomandă tratarea semințelor cu un compus rezistent la bacterii înainte de plantare.

recoltat

Recoltarea culturii se realizează la sfârșitul verii, pentru a preveni ca fructele să nu poată fi înghețate. De asemenea, este permis să trageți dovleci necoapte, care se vor maturiza într-un loc uscat și cald. Pentru a nu pierde timpul uscând fructele, este recomandat să recoltați cultura într-o zi însorită.

posibil îngheț

Depozitarea pe termen lung este posibilă dacă fructele sunt tăiate, lăsând tulpina intactă și fără a deteriora pielea. Dacă există fisuri sau deteriorări, dovleacul trebuie utilizat în curând. Dacă toate manipulările au fost făcute corect, fructele pot sta până la primăvară, fără a-și pierde gustul și calitățile utile.

Există multe soiuri de dovlecei de nuci, ale căror caracteristici te vor ajuta să alegi cultura potrivită, în funcție de locul de reședință și de condițiile climatice.

Merită să vă bazați și pe modul de utilizare. Soiurile mari de fructe sunt utilizate în principal ca hrană pentru animale de companie. Dovleceii porționați mici sunt potriviți pentru mâncare, pot fi coași, folosiți pentru prepararea mâncării pentru bebeluși, adăugați la diverse feluri de mâncare.

uscarea fructelor

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac