Descrierea soiului de dovleac gimnosperm, caracteristicile și cultivarea acestuia

Dovleacul gimnospermos a apărut ca urmare a muncii crescătorilor americani. Planta este solicitantă pentru căldură și umiditate. Cultura de grădină se distinge printr-un sistem rădăcină puternic și o tulpină scobită, care este capabilă să atingă o lungime de 12 metri și să formeze bici ramificate. Masa verde a unui tufiș este capabilă să atingă un volum de 5 m³. În perioada de creștere de 3 luni de vară, planta este capabilă să crească și să ocupe o suprafață de 30 până la 32 m².

Descrierea soiului Golosemyanka:

 • timpul de maturare de la 105 la 111 zile;
 • lungimea lăstarilor ajunge la 5 metri;
 • fructe aplatizate;
 • greutatea medie a legumelor este de la 3 la 4 kg;
 • randamentul mediu dintr-un tufiș este de la 9 la 12 kg.

dovleac gimnosperm

Golosemyanka dovleac în timpul sezonului de creștere este capabil să formeze aproximativ 400 de flori de sex masculin și 80 de femei. La vârsta de 20-30 de zile, planta este capabilă să formeze primele flori. Fructele sunt mari, dar nu sunt comparabile cu cele ale unui dovleac obișnuit. Calitățile nutritive ale majorității soiurilor de dovleac diferă puțin de tipurile tradiționale, deoarece inițial selecția lor de gimnosperme a avut ca scop obținerea cantității maxime de ulei din semințe.

Ce fructe produce planta?

Dovleacul Golsemyanka tare plictisit are o formă rotunjită și o coajă galbenă cu dungi verzi. Pielea, în ciuda grosimii mici, este durabilă. Greutatea medie a fructelor de dovleac este de 5 până la 8 kg. Unele exemplare cresc până la 16 kg.

in medie

Palatabilitatea gimnospermelor depinde în mare măsură de soi. Dacă doriți să obțineți fructe dulci, vă recomandăm să apelați la următoarele tipuri:

 • Dovleac de caise.
 • Dovlecei belarus.

Aceste gimnosperme contin 5 - 8% zahar. Din aceste tipuri de soiuri, puteți prepara piure de cartofi, sucuri, umpluturi pentru produse făinoase, un aditiv la cereale. Valoarea majorității soiurilor nu se află în valoarea nutrițională a pulpei, ci în numărul mare de semințe. Se folosesc proaspete și prăjite. Semințele de dovleac măcinate pot fi folosite pentru a adăuga aromă și aromă bogată la produse de copt și produse de patiserie. Faina măcinată este folosită ca condiment pentru salate și sosuri.

soiuri de soi

Fructele de dovleac conțin o cantitate mare de antioxidanți, de aceea sunt utilizate la fabricarea agenților anti-îmbătrânire. Cu un conținut de 55% ulei în pulpa vegetală, gimnospermele sunt utilizate ca materie primă. Valoarea pentru oameni constă în conținutul echilibrat de acizi grași și compoziția bogată în nutrienți. Legumele sunt utilizate în industria medicală pentru a face medicamente.

Caracteristici ale lucrului cu materialul de plantare

Materialul de plantare a dovleacului are nevoie de prelucrare preliminară. Pentru aceasta, semințele sunt încălzite la o temperatură de 40 ° C timp de 8 ore, după care sunt înmuiate într-o soluție stimulantă de creștere timp de 12 ore. În aceste scopuri, sunt adecvate următoarele medicamente:

cantitate de antioxidanți

 • Mycephitis.
 • Fanion.
 • Vermiculit.

Operațiunile de însămânțare încep atunci când nu există riscul revenirii înghețului. Merită luat în considerare că, din cauza lipsei unei cochilii de protecție în semințele de dovleac, chiar și o ușoară scădere de temperatură afectează negativ planta și răsadurile pot muri. Atunci când este crescut prin răsaduri, timpul de plantare este calculat astfel încât din momentul apariției până la transplantarea în teren deschis, durează de la 3 la 4 săptămâni.

Al doilea semn indicativ este că lăstarii ating o înălțime de 15 până la 22 cm sau prezența a două frunze adevărate.

Varietatea gimnospermă aparține plantelor iubitoare de căldură, de aceea, pentru cultivare, este necesar să existe o încălzire, protejată de rafalele, oferind preferință versanților sudici. Sunt îndeplinite următoarele cerințe de sol:

lucrări de semănat

 • bogat în oxigen, ușor aerat;
 • care conține o cantitate mare de materie organică;
 • neavând o aciditate scăzută, pH-ul cuprins între 6,5 și 7,5;
 • fortificată cu substanțe nutritive.

Cei mai buni precursori pentru dovleac sunt cartofii, culturile de varză, ceapa, sfecla și verdețurile picante. Se recomandă să plantezi din nou soiul în aceeași zonă după 4 ani. Nerespectarea acestei recomandări este plină de un risc crescut de boli și dăunători de dovleci. Timpul optim pentru plantare este considerat atunci când solul atinge o temperatură de 15 ° C.

bogat în oxigen

Caracteristica schemei de aterizare:

 • diametrul găurii este de 30-40 cm;
 • adâncimea de imersie a semințelor nu trebuie să depășească 6 cm;
 • plantarea recomandată a speciilor de tufis este de 70x70 cm, cu frunze medii - 70x140 cm.

Fiecare godeu este vărsat cu 2 litri de apă înainte de plantare. Locul este fertilizat din abundență cu humus, o cantitate mică de superfosfat, potasiu, cenușă. De la 3 la 4 semințe de dovleac se pun în gaură și lăstarii cei mai puternici sunt lăsați după intrări. Primele lăstari apar în ziua de 5-8. Lăstarii nu tolerează lipsa de umiditate, astfel încât planta trebuie să fie prevăzută cu udare regulată. Apariția primelor flori masculine este observată în ziua de 25-30, după care se formează inflorescențe feminine într-o săptămână. Din acest moment, primele fructe pot fi așteptate.

adâncimea de imersiune

Recomandări în creștere

Când se crește dovleac gimnosperme, pentru a obține indicatori de randament buni, planta trebuie să fie prevăzută cu hrănire regulată. Prima introducere de nutrienți în sol se realizează la 7 zile de la plantare. Pentru a face acest lucru, puteți pregăti următoarele instrumente:

 • excremente de pui diluate în raport de 1:20;
 • balegă de vaci în raport de 1:10;
 • infuzie pe bază de buruieni în raport de 1: 5.

În paralel, se adaugă suplimentar preparate speciale, care sunt utilizate pentru hrănirea săptămânală. Cele mai populare sunt:

hrănirea regulată

 • Azofoska.
 • Sulfat de potasiu.
 • Uniflor-micro.

În plus, este necesar să adăugați un complex mineral în sol în timpul înfloririi și în perioada de fructificare. Când cresc, lăstarii laterali trebuie ciupiti. Atunci când formează lăstari rădăcini în locul nodurilor, acestea trebuie presărate cu sol. Pentru a exclude contactul fructelor cu pământul, este necesar să se pună carton, linoleum sau alt material pentru a preveni putrezirea culturii.

Cel mai mare risc pentru pepeni este următorul tip de boli:

complex mineral

 • făinarea;
 • putregaiul fructelor;
 • filiformi;
 • afidelor.

Măsurile de prevenire a bolilor sunt asociate cu îndepărtarea solului, tehnologia de arat toamnă, actualitatea înțepării și respectarea regulilor de rotație a culturilor.Udarea plantei are nevoie de abundență, umiditatea pentru a obține un randament ridicat ar trebui să varieze între 70%.

În perioada de maturare a fructelor, este necesară ciupirea lăstarilor, ceea ce va permite plantei să distribuie în mod optim nutrienții.

Uscarea tulpinii și a lăstarului, precum și o schimbare a culorii dovleacului la o culoare caracteristică, este considerat un semn al unui fruct finisat. Este necesar să se recolteze înainte de primul îngheț. În medie, legumele pot fi păstrate timp de 2 luni, fără a-și pierde gustul și aspectul. În viitor, semințele încep să germineze, iar produsul devine impropriu ca aliment sau material de plantare. Condițiile optime de păstrare sunt considerate a fi o umiditate a camerei de 75% și un regim de temperatură între 13 și 15 ° C.

limping solul

La ce semințe ar trebui să fii atent?

Principalele soiuri de dovleac gimnospermous au fost create în scopuri industriale și au fost destinate producției de ulei. Culturile în scopuri gastronomice au fost dezvoltate ulterior și astăzi sunt reprezentate în multe soiuri. Cele mai bune soiuri de dovleac Golosperm sunt:

 • Danae - timpul de fructificare începe în 120 de zile, fructele rotunde ajung la o greutate de 5 până la 7 kg, dă o recoltă bună cu căldură suficientă.
 • Caisul - prima recoltă se recoltează în 100-105 zile, un soi unic de desert are o dulceață crescută și are o aromă de caise, din această specie s-a făcut suc în perioada sovietică.
 • Altai - are o lungime medie de bici și o perioadă de maturare timpurie, fructele au o culoare galben-strălucitor și ating o greutate de 2,5 până la 5 kg, au un gust moderat dulce de pulpă cu un conținut de zahăr de 6%.

obtinerea uleiului

Dintre aceste soiuri, semințele și pulpa sunt potrivite pentru consum, ceea ce este ideal pentru a face suc de dovleac, piure de cartofi și cereale. Pulpa de legume poate fi folosită pentru pregătirea mâncării pentru bebeluși. Calitățile speciale ale legumelor permit pacienților să se recupereze rapid în perioada postoperatorie. Valoarea nutritivă și utilitatea pulpei de dovleac se păstrează chiar și atunci când produsul este înghețat.

semințe și pulpă

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac