Descrierea soiurilor de dovleac cu fructe mari Rossiyanka, Sweetie, Kroshka, 100 de kilograme și altele, cultivarea acestora

Soiurile de dovleac cu fructe mari sunt deosebit de populare în țara noastră, deoarece cresc bine în condițiile dure ale zonei de mijloc, sunt bine păstrate și au un gust excelent dulce. Varietatea speciilor face posibil pentru fiecare grădinar să aleagă pentru el cea mai bună versiune a „frumuseții portocalii”.

Femeie rusă

Datorită nepretenției sale, dovleacul rusesc de maturitate timpurie este o alegere excelentă pentru începători și cei care nu pot dedica mult timp creșterii și îngrijirii acestuia.

Descrierea și caracteristicile soiului sunt următoarele:

dovleac cu fructe mari

 • fructul este asemănător ca formă în vitez;
 • greutatea sa este de la 2 la 4 kg;
 • pulpa este strălucitoare, dulce, caracterizată printr-o aromă de pepene galben, poate avea o grosime de până la 6 cm;
 • pielea este densă și durabilă, datorită căreia dovleacul este păstrat până la primăvară, păstrându-și proprietățile utile și gustative.

Pentru a crește un dovleac rus, este important să efectuați plantarea competentă, cultivarea și îngrijirea solului. Puteți planta un dovleac atât cu semințe, cât și cu răsaduri. Cel mai bun sol este mahalaua și nisipul. Cu două zile înainte de plantare, paturile sunt săpate odată cu introducerea aditivilor care conțin azot. Cand crescând răsaduri de dovleac este recomandabil să folosiți un recipient special pentru măcinarea turbei, care este umplut cu sol, format din pământ și humus, în proporție: 4: 1.

aroma de pepene galben

Puteți planta o femeie rusă pe pământ la mijlocul lunii mai, când temperatura solului crește peste 12 ° C. Arbustul se dovedește a fi compact, deci nu are nevoie de mult spațiu: distanța optimă între plante este de 60 cm. Găurile adâncime de 5 cm sunt umezite în prealabil.

Acțiunile suplimentare sunt reduse la desfacerea în timp util, dezlipirea, fertilizarea. Formarea genelor de dovleac se realizează prin ciupirea tulpinilor principale și suplimentare. Cu toate acestea, acest tip de legume cu dovleac este atât de nepretențios încât poate da o recoltă bună chiar și în absența îngrijirii.

 aterizare competentă

Dulceata

Fructele soiului de maturare mijlocie Dulciurile sunt îndrăgite de grădinari pentru gustul lor dulce rafinat și pentru faptul că depozitarea pe termen lung nu le dăunează deloc, ci, dimpotrivă, le face și mai moale, mai dulci și mai gustoase.

Printre descrierile dovleacului sunt următoarele avantaje:

 1. Productivitate ridicată.
 2. Modestia.
 3. Gust excelent.
 4. Procentaj ridicat de caroten și vitamina C.

dulce rafinat

Puteți găti primele și a doua preparate din dulciuri de dovleac, adăugați crud la salate. Sucurile preparate din fructe sunt deosebit de utile, conținând o cantitate mare de pectină, ceea ce are un efect benefic asupra stării tractului gastro-intestinal.

Pentru a planta acest dovleac, veți avea nevoie de o zonă spațioasă luminată de soare, deoarece biciul pe care îl eliberează poate ajunge la 2 metri. Cel mai bun sol pentru Candy sunt solurile ușoare și medii.Înainte de plantare, solul trebuie săpat și trebuie adăugat gunoi de grajd sau compost putrezit (1 m.)2 faceți 7 kg).

În regiunile calde, Bomboanele sunt plantate cu semințe, în regiunile reci - cu răsaduri.

cursuri secundare

Când crești semințe de dovleac, urmați acești pași:

 1. Verificați semințele pentru germinare, învelindu-le într-o cârpă umedă pentru o zi.
 2. Dezinfectați prin plasarea într-o soluție slabă de permanganat de potasiu.
 3. Întărire: se înmoaie în apă caldă și se lasă la frigider 3-4 zile.

Pentru plantare, este nevoie de găuri de 8 cm adâncime: distanța dintre găurile adiacente este de cel puțin 90 cm. Fiecare gaură trebuie umezită și 3-4 semințe trebuie introduse în ea. Când apar varza, trebuie să rămână doar unul, cel mai puternic.

următoarele acțiuni

Pentru creșterea răsadurilor și comoditatea îngrijirii ulterioare, puteți folosi orice recipient cu o adâncime de 8 cm. Este umplut cu sol de gazon cu adăugarea de turbă și humus, semințele sunt plantate în găuri de 5 cm adâncime și recipientul este plasat într-un loc rece, bine luminat. După 2 săptămâni, varza de dovleac trebuie să fie înclinată cu atenție și acoperită cu sol. Cu câteva zile înainte de plantare, răsadurile sunt duse afară pentru câteva ore pe zi, pentru întărire.

Îmbracarea, udarea și dezlipirea se efectuează nu mai devreme de 10 zile de la plantare. Cel mai bun îngrășământ pentru acest soi de dovleac este o soluție de gunoi de pui (1 parte până la 20 de părți de apă). În ceea ce privește aditivii minerali, Sweetie îi place azotatul de amoniu. Pentru a consolida sistemul de rădăcină, spălarea genelor cu pământ permite.

plasat la rece

Cu o îngrijire adecvată, fiecare dintre genele de obicei stabilește de la 6 la 8 fructe, care, atunci când sunt coapte, ating, în medie, o greutate de 3 kg. Dacă doriți să obțineți fructe mai mari, o ciupire se face pe tulpina principală a dovleacului (după 3-4 ovare).

atingerea coptului

pici

Dovleac Kroshka aparține soiurilor de la jumătatea sezonului cu o perioadă vegetativă de 115–125 zile.

Următoarele caracteristici sunt prezentate cel mai adesea în descrierile semințelor:

 • fructele cântăresc doar 1-2 kg;
 • au o formă rotundă, ușor aplatizată;
 • pielea sa este aproape albă, verzuie și fermă;
 • pulpa este portocalie strălucitoare, dulce, ușor suculentă, cu o aromă plăcută de nucă.

perioada vegetativă

Semințele de dovleac, care au gust de nucă, sunt foarte apreciate.

Pentru a crește o recoltă excelentă, Crumb ar trebui să fie plantată în mai, într-o seră, pentru care semințele de dovleac pre-înmuiate sunt îngropate în sol cu ​​vârful contondent în jos. După apariția primelor două frunze, planta poate fi transplantată într-un teren deschis și umed.

Dacă există o șansă de îngheț, răsadurile sunt protejate de sus de capace din sticle de plastic de 5 litri cu fundul tăiat.

Când Crumb crește, sticlele pot fi îndepărtate, iar pământul din jurul plantelor poate fi așezat cu iarbă. După apariția a 2 sau 3 ovare, genele trebuie fixate. Aceste plante diferă prin faptul că nu necesită îngrijiri speciale: sădirea, udarea, hrănirea cu îngrășăminte organice vor face posibilă colectarea decentă a toamnei.

seamănă cu o piuliță

O sută de lire sterline

Dovleacul de o sută de kilograme aparține soiurilor de jumătate târzie, fructul formei sale sferice cu o suprafață netedă, care are o structură slab segmentată, variază de la 10 la 50 kg. Pielea este subțire, galben-portocalie, carnea este cremoasă, liberă, ușor dulce.

O dovleacă de o sută de kilograme conține pectină, un întreg complex de vitamine, acizi organici valoroși și minerale, poate fi consumată în stare proaspătă, sub formă de sucuri sau sub formă prelucrată.

sferic

Dovleacul poate fi plantat sub formă de semințe în sol încălzit până la 12 ° C (în aprilie-mai), sau răsaduri, cu un transplant în sol deschis într-o lună. Zonele deschise, neîntunecate, cu un sol super-nisipos sau ușor moale, sunt ideale.

Planta formează genele de lungime medie, deci ar trebui să existe cel puțin 80 cm între găurile cele mai apropiate la plantare. Adâncimea găurilor este de 5-10 cm.

Conform descrierii, soiul nu se teme de mucegaiul pulberi și bacteriosis, nu este susceptibil la putregai, dar nu are timp să se coacă în regiunile reci, de aceea este cultivat în principal în regiunile sudice. Îngrijirea plantelor este redusă la udare regulată, sădire, dezlănțuire, îmbrăcăminte, cultura se recoltează de la sfârșitul lunii august până la mijlocul lunii septembrie

cele mai apropiate găuri

Scufita Rosie

Fructele coapte ale Red Pumpkin Hood Pumpkin sau Turban Pumpkin seamănă la exterior cu o ciupercă cu șapcă roșie. Greutatea lor poate varia de la 300 de grame la 4 kg.

Printre avantajele unei legume și ceea ce afectează motivele favorabile pentru germinarea semințelor sunt următoarele:

 1. Maturitate timpurie: sezonul de creștere este de aproximativ 100 de zile.
 2. Randament ridicat: un tufiș poate produce 20 de fructe.
 3. Rezistență la frig.
 4. Rezistență la secetă.
 5. Imunitate la mucegaiul praf.

seamănă cu o ciupercă

Dar principalul avantaj care îi cucerește pe mulți grădinari este gustul uimitor al pulpei portocalii strălucitoare a dovleacului: fraged, sfărâmicios, cu o aromă ușoară de pepene galben și lipsit de astringența inerentă altor soiuri cu fructe mari. De asemenea, acest soi este atractiv pentru capacitatea sa de maturare în timpul depozitării, devenind mai dulce și mai gustos până la mijlocul iernii.

Puteți crește Scufița Roșie prin semințe (plantare în mai-iunie) sau răsaduri (plantare în aprilie-mai). Scorburile acestei plante sunt destul de lungi (până la 3 metri), dar dacă creați un sprijin pentru ea, tufișul va crește și nu va ocupa mult spațiu.

Plantarea de dovleci pe teren deschis ar trebui să se facă alegând o zonă suficient de iluminată, evitând locurile în care obișnuiau să crească dovleci din alte soiuri sau „rudele apropiate”: castraveți, dovlecei. Vecinătatea cu alți reprezentanți ai dovleacilor cu fructe mari nu este de asemenea de dorit.

gust uimitor

Castan dulce

Fructele de dovleac Castanele dulci sunt mici, cântăresc aproximativ 600 g, au forma unei bile oblate, există o segmentare slabă. Pielea este subțire, de culoare verde închis, cu pete mai deschise. Pulpa este strălucitoare, densă, amidonă și dulce, are un gust ca un castan comestibil, sfărâmată atunci când este copt.

Castanele dulci sunt sensibile la frig, prin urmare, pe banda de mijloc, dovleacul este cel mai bine cultivat ca răsaduri. Semințele de dovleac pentru răsaduri sunt semănate la începutul lunii mai, la 20-30 ° C și o lumină bună, primele lăstari apar într-o săptămână. În lipsa înghețului, puteți transplanta pe pământ deschis la mijlocul lunii mai.

dulce castan

Plantarea semințelor, care are loc la sfârșitul lunii mai, mijlocul lunii iunie, este posibilă în regiunile cu climă mai caldă. Semințele sunt plantate într-o zonă bine luminată, cu sol fertil, pregătit cu grijă, între cele mai apropiate plante trebuie să existe cel puțin 70 cm, distanța dintre paturile adiacente trebuie să fie de 1 m. Adâncimea de plantare - 8-10 cm.

Castanul dulce nu necesită îngrijire: udarea regulată și udarea vor contribui la creșterea productivității la domiciliu. Recoltarea are loc la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie. Fructele pot fi păstrate până la începutul primăverii.

plante din apropiere

Bebelus

Bebelușul aparține soiurilor de maturare timpurie a dovleacului: trec doar 3 luni de la apariția primilor lăstari la maturarea completă a fructului. Florile feminine se formează încă din 30-40 de zile, deci planta trebuie protejată de îngheț prin acoperirea ei cu capace de plastic.

Dovleacul pentru bebeluș aparține soiurilor de tufiș, care formează o tufă compactă cu genele de lungime medie. Fructele sunt ușor aplatizate, segmentate, situate la baza tulpinii, greutatea lor nu depășește 4 kg, pielea este gri închisă cu pete maronii, aspre. Pulpa este de densitate medie, crocantă, dulce, gustoasă, bogată în zahăr și caroten.

protejați-vă de îngheț

Pe banda de mijloc, Malyshka este cultivat în principal într-un mod standard - răsaduri. Semănatul se efectuează în aprilie, pentru răsaduri aveți nevoie de un sol umed bine fertilizat, cu o temperatură de 25-30 ° C. Transplantarea în sol - în mai-iunie, plantele sunt plantate la nu mai aproape de 60 cm una de cealaltă, intervalele dintre rândurile adiacente sunt de 1 m. Găurile sunt umezite în prealabil.

Prin desfacerea la timp, udarea și aplicarea îngrășămintelor organice, soiul de dovleac Malyshka este capabil să dea o recoltă bună (3,2 kg / m2) până la sfârșitul verii, începutul toamnei.

Pete maronii

Aurul parizian

Acest tip de dovleac nu necesită udare și mulcire frecventă, abundentă, dar iubește căldura, deci va fi cea mai bună opțiune pentru locuitorii regiunilor calde și aride.

Soiul de aur parizian are următoarele caracteristici:

 • fructele au culoarea aurie strălucitoare, sub forma unei bile oblate și cu o segmentare slabă;
 • greutatea unui dovleac copt este de la 4 la 10 kg, dar când este plantată pe soluri fertile, ajunge la 16 kg;
 • pielea este groasă, umflată, pulpa este portocalie strălucitoare, gustoasă, suculentă, ceea ce face această varietate ideală pentru sucuri, supe și mâncare pentru bebeluși.

udare și mulcire

Aurul parizian poate fi păstrat un an fără a-și pierde gustul. Soiul aparține maturității timpurii, iubește solurile nisipoase și moale, precum și zonele însorite și calde. Poate fi plantată cu semințe, dar este mai bine să crești răsaduri pentru a crește randamentele. Semănatul pentru răsaduri se face în luna mai, transplantul în pământ deschis este posibil după ce solul se încălzește până la o temperatură de 10-12 ° C. Locul ideal pentru a crește este banda de mijloc.

Când se plantează cu semințe (mai-iunie), acestea sunt îngropate în sol cu ​​1,5 cm, se introduc 2 boabe în fiecare gaură, iar când apar lăstari se îndepărtează o încolțire mai slabă. Distanța dintre găuri este de cel puțin 60 cm.

gust

Creșterea randamentului aurului parizian de dovleac permite:

 1. Prinderea tulpinii principale și a genelor laterale după apariția mai multor ovare pe ele.
 2. Udare în timp util, slăbire, desfacere.
 3. Hrănirea cu îngrășăminte organice (excremente de pui).
 4. Mulcirea solului cu turbă sau humus uscat.
 5. Uciderea plantelor cu sol umed (pentru întărirea sistemului radicular).

Sezonul de creștere este de aproximativ 100 de zile, iar recolta este în august-septembrie.

după apariție

Titan

Titanul este cea mai bună soluție pentru grădinarii care doresc să crească un dovleac cu dimensiuni record pe un teren: greutatea medie a unui dovleac copt este de aproximativ 50 kg, maximul este de 500 kg! Fructele pot fi aplatizate, absolut rotunde sau alungite, au o culoare portocalie strălucitoare și o segmentare clară. Pulpa este dulce și suculentă.

Soiul de dovleac Titan aparține mijlocului sezonului. Se maturizează în termen de 4 luni, necesită spațiu, deoarece formează genele puternice și lungi până la 7 metri lungime: fiecare plantă este recomandată să fie așezată într-un pătrat cu o latură de 1 m. În plus, va avea nevoie de umiditate suficientă, moderată a solului, fertilă, fertilizată cu humus sol și o temperatură medie de 15 ° C.

mărimi de înregistrare

Trebuie amintit că Titanul nu îi place solurile argiloase umede acide, nu tolerează udarea excesivă și nu poate fi plantat în apropierea reprezentanților culturilor conexe.

Pe banda de mijloc, acest soi este cultivat prin răsaduri, plantarea se realizează în luna mai, pentru care se folosesc căni de turbă. După plantare în pământ, lăstarii fiecărei plante trebuie protejați de îngheț, vânt și ploi abundente, cu mici bariere.

supra-udare

zori de zi

Este considerat cel mai delicios dintre dovlecii cu fructe mari, are o cantitate record de zahăr, iar pulpa lui conține mai mult caroten decât morcovii - din acest motiv, Zorka este adesea folosit în alimentația pentru bebeluși și medicamente.

Fructele soiului de dovleac Zorka au o formă rotunjită, pielea este subțire, verde închis, uneori cu o floare cenușie, netedă, cu dungi longitudinale galbene, segmentarea este slabă. Greutatea lui Zorka poate fi de 7 kg. Pulpa este suculentă, de culoare portocalie strălucitoare, fermă, dulce, este o umplutură ideală pentru plăcinte și este potrivită pentru conserve.

cantitatea de zahăr

Acest dovleac aparține timpuriu mediu, perioada de la germinare până la recoltare este de 110 zile. Leguma preferă solurile nisipoase și solurile lăcroase, adoră zonele calde, moderat umede, însorite. Semănatul dovleacului Zorka nu trebuie să fie mai devreme decât sfârșitul lunii mai, când pământul se încălzește până la 12 ° C. Creșterea prin răsaduri este de asemenea posibilă.

După recoltare, trebuie să se asigure depozitarea în timp util.

Placinta dulce

Avantajele soiului de dovleac includ un randament stabil, destul de mare. Semănatul cu semințe se efectuează în mai-iunie, răsadurile pot fi cultivate de la mijlocul lunii aprilie, după 20 de zile sunt transplantate în pământ. Distanța dintre plante este de 70 cm, adâncimea găurilor este de 6 cm.

Placinta dulce

Descrierea soiului de dovleac Sweet Pie este următoarea:

 • fructele de dovleac ating o greutate de 2-3 kg, au o formă rotunjită, ușor aplatizată, cu segmentare bine definită;
 • pielea este netedă, portocalie strălucitoare;
 • pulpa este suculenta, crocanta, dulce.

Există cel puțin o duzină de soiuri cu fructe mari. Atunci când le alegeți, trebuie să țineți cont de particularitățile regiunii și de posibilitățile de îngrijire a plantei, iar apoi frumosul dovleac va mulțumi cu siguranță cu o recoltă abundentă.

caracteristicile regiunii

opinii
 1. Olga
  8.08.2018 12:45

  Anul trecut am crescut „Rossiyanka” și „Candy” - dar s-au dovedit deloc fructate, cu câteva kilograme fiecare. M-am supărat ... Anul acesta, la sfatul unui vecin din țară, m-am hrănit BioGrow - acum am dovleci foarte mari!

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac