Descrierea soiurilor populare de dovleac, cultivarea și randamentul lor

Ideea obișnuită a unui dovleac sunt genele lungi, care, dacă nu sunt ciupite în timp, se strecoară în jurul grădinii și, uneori, se străduiesc să treacă printr-o fisură din gard către vecini. Dovleacul Bush diferă de tufele compacte și de absența lăstarilor lungi. În același timp, randamentul nu suferă. Toate soiurile moderne de tip tufiș au caracteristici bune.

Caracteristici ale dovleacului de tufiș și beneficiile sale

Alegerea soiurilor de dovleac este mare, fiecare are propriile sale caracteristici de cultivare, dar există puncte comune caracteristice culturii acestei specii. Tufele compacte vă permit să plantați un soi de tufă în căsuțele mici de vară. Dacă doriți, poate fi plantat în grădină, folosindu-l ca element de design al peisajului.

cultivare și randament

Tufele sunt decorative în momentul înfloririi și fructării, iar frunzele de culoare verde închis arată elegant pe tot parcursul sezonului. Tulpinile plantei sunt erecte, nu există genele, fructele sunt formate chiar la baza.

Beneficiile de dovleac Bush:

 • nu este nevoie să formați un tufiș;
 • ocupă puțin spațiu;
 • frunzișul dens protejează solul de uscare;
 • Randament.

solul de la uscare

Principalul avantaj al speciilor de tufiș - maturitatea timpurie merită să vorbim separat. Fiecare soi are propria sa perioadă de maturare, dar, în medie, toate ating maturitatea biologică în 85-100 de zile. Mai mult, fructele au gust și aromă excelentă. Majoritatea soiurilor au pulpă portocalie strălucitoare și conțin un procent mare de caroten și alte oligoelemente benefice.

Revizuirea și caracteristicile celor mai populare soiuri de dovleac tufiș

Grădinarii nu se grăbesc să planteze semințe de dovleac pe pământ deschis, așteptând o bună încălzire a solului. Există timp pentru a alege cel mai de succes soi, sau mai bine zis, soiuri. Pentru a face acest lucru, trebuie să analizați toate caracteristicile principale ale culturii:

soiuri populare

 • termeni de maturare;
 • forma și mărimea fructului;
 • gustul și grosimea pulpei;
 • păstrarea calității;
 • transportabilitate;
 • Randament.

Zâmbet

Descrierea dovleacului Zâmbetul constă în câteva avantaje, astfel că mulți locuitori de vară aleg această varietate specială. Zâmbetul la înălțime are principalele caracteristici:

 • randament (280 kg / ha);
 • rezistență la frig;
 • maturitate timpurie (85 zile).

mărimea fructelor

Pentru vara noastră scurtă, cu vreme instabilă, sunt ideale. Până la sfârșitul verii, fructele porționate (până la 7 bucăți pe tufiș), în greutate de la 800 g la 1200 g, au timp să se coacă pe tufe mici și compacte.

Fructele sunt sferice, ușor aplatizate, netede sau ușor segmentate. Pulpa este portocalie strălucitoare, dulce, nu suculentă, de grosime medie. Coaja este portocalie, pe ea puteți vedea dungi albe subtile. În fructe există puține semințe.Avantaje: rezistent la secetă, transportabil, culcat, dă randamente bune cu lipsa căldurii, gustul bun, capacitatea de a crește în toată Federația Rusă.

se potrivesc perfect

Terapeutic

Un dovleac de tuf aparținând soiurilor de maturizare timpurie. Planta are un scop de masă, formează fructe aplatizate, ușor segmentate, acoperite cu o piele cenușie deschisă, cu un model gri închis sub formă de grilă. Coaja este ușor de tăiat, carnea de pe tăietură este portocalie strălucitoare, de grosime medie. Caracteristicile gustului pulpei:

 • crocant;
 • cu un conținut ridicat de suc;
 • delicat, fraged;
 • delicios;
 • suculent.

soiuri de maturizare timpurie

Principalele avantaje ale dovleacului vindecător: randament 42,1 t / ha, depozitare pe termen lung, transportabilitate... Există un dezavantaj - imunitate slabă. Planta are nevoie de prevenire:

 • făinarea;
 • antracnoza;
 • putregai (gri, alb).

Crește dovleac Soiurile terapeutice pot fi găsite în zona centrală a Federației Ruse în Urale și în Siberia.

făinarea

Perla

Perla este o varietate de dovleac de nucșoară. Puteți obține o recoltă bogată în scurt timp. Cultivarea unei perle de dovlecei durează aproximativ 100 de zile. Nu este dificil să crești fructe mari care cântăresc până la 7 kg. Fiecare tufiș eliberează 6 lăstari, pe fiecare dintre care a rămas un ovar. Forma fructului este cilindrică, lungimea de 50 cm.

Coaja este portocalie cu o ușoară înflorire a unei nuanțe albăstrui. În timpul depozitării, gustul pulpei de portocaliu închis devine mai intens. Conține o mulțime de carbohidrați, vitamine, caroten și oligoelemente. Calități valabile ale pulpei:

dovleac tufiș

 • dens;
 • crocant;
 • dulce;
 • suculent.

Soiul este apreciat pentru randamentul ridicat - 504 kg / ha, rezistență la secetă, gust excelent.

soiul este apreciat

Bush portocaliu

Gustă portocalie poate fi păstrată aproape până la Anul Nou, deși soiul este la maturitate timpurie. Primele fructe se coacă la 95-100 de zile de la germinare. Dovleacul de tuf portocaliu este cultivat cu succes în Siberia, nu se teme de schimbările bruște ale vremii. În aprilie, când plantăm răsaduri de dovleac de tuf portocaliu sub materialul de acoperire, în 3 luni se obține o recoltă timpurie de fructe rotunde care cântăresc până la 5 kg. Plantarea și îngrijirea ei este standard:

 • udare moderată;
 • plivire;
 • desfacerea sau mularea distanțelor de rând.

Pulpa și pielea sunt portocalii, conținutul de zahăr este scăzut, astfel că acest soi este utilizat pentru fabricarea piureului de cartofi, tocanite, preparate de iarnă și congelare.

portocaliu cu succes

O sută de lire sterline

Maturarea fructelor are loc, în medie, de 112–138 zile din momentul apariției. Fructele coapte de dovleac sunt portocalii și cântăresc mai puțin de 40 kg. Există o mică discrepanță între nume și greutatea reală a fructului, dovleceii mici cântăresc 10 kg, cei mari - 20 kg. Acest lucru are un efect redus asupra popularității soiului, crește doar în fiecare an.

Fructele pot avea diferite forme (sferice, ovale) cu o masă în funcție de condițiile meteorologice și de fertilitatea solului. Pulpa lor este foarte suculentă, este folosită pentru prepararea cerealelor, piureului și mâncării proaspete. Acest soi se dezvoltă mai bine și dă roade atunci când vremea este moderat caldă.

apariția răsadurilor

Amazon

Maturarea fructelor nu durează mult, ajung la maturitatea tehnică la 90 de zile de la germinare. Tufele Amazon sunt compacte. Fructele au o formă plăcută, plată, cu o greutate de 1 până la 2 kg. Culoarea cojii și a pulpei este portocaliu închis. Palatabilitatea fructelor este mare, carnea lor este foarte suculentă, crocantă, dulce.
Avantajele soiului:

 • condiție comercializabilă;
 • gust grozav;
 • păstrează bine;
 • se maturizează devreme.

maturitate tehnică

Gribovskaya

Unul dintre vechile soiuri de dovleac Gribovskaya 189, nu trebuie confundat cu un alt dovleac minunat de iarnă Gribovskaya. Varietatea stufoasa este populara in randul rezidentilor de vara din Siberia si Ural. Forma fructului seamănă cu dovlecelul, sunt alungite, îngustate la un capăt. Greutatea fructelor este de 3-5 kg, până la 8 kg pot fi obținute dintr-un metru pătrat.

Pe măsură ce dovleacul se dezvoltă, culoarea pielii se schimbă. La dovlecei tineri, este verde cu dungi întunecate, în dovlecei coapte este portocaliu cu aceleași dungi verzi. Pulpa este de culoare portocalie, foarte fermă și gustoasă.În ceea ce privește maturarea, soiul este timpuriu, fructele se coacă la 80 de zile de la germinare. Scoateți verde, se coacă în timpul depozitării.

soi popular

Bolile de dovleac ocolește dovleacul de iarnă Gribovskaya. Acest soi iubește căldura, formează fructe cenușii globulare cu o greutate de până la 4 kg. Pot fi depozitate pe toata perioada iernii. Grosimea (5 cm) și culoarea portocalie strălucitoare a cărnii sunt uimitoare. Gustul și conținutul de nutrienți sunt la punct. Pulpa de iarnă Gribovskaya conține atât vitamina C, cât și o cantitate mare de caroten.

Producția soiului de iarnă Gribovskaya este de 24,1 t / ha. În ceea ce privește maturarea, soiul este la maturare târzie - cel puțin 140 de zile trec de la germinare la recoltare.

Rouge Wife Datump

Nu este dificil să crești această cultură exotică într-o căsuță de vară. Selecția franceză și-a găsit iubitorii printre rezidenții ruși de vară. Rouge Wife Detump este una dintre cele zece soiuri populare de dovleac. Nu este dificil să o crești, tufișurile sunt scăzute, iar fructele sunt formate mari, cu o greutate de până la 10 kg.

pulpa afectează

Șorțul este roșu-roz, carnea este portocalie deschisă, suculentă, moderat dulce, produce suc excelent. Fructele nu sunt păstrate mult timp, termenul limită este mijlocul lunii decembrie. Mulți locuitori de vară laudă acest soi pentru randamentul său, dar îl critică pentru gustul și aroma medie.

Îngrijirea dovleacului Bush

Nu există particularități de creștere a dovleacului de tufiș. Plantarea și îngrijirea acestui soi nu diferă cu mult de îngrijirea gârbei de alpinism. Singura diferență importantă este modul în care se formează tufele. Atunci când alegeți un loc, luați în considerare o iluminare suficientă a site-ului și absența proiectelor.

Solul, dacă este necesar, este deoxidat prin adăugarea de făină de cretă sau dolomită. Nisipul și turba sunt adăugate solului argilos și argilos pentru a-și îmbunătăți structura. Sistemul de rădăcini se dezvoltă mai bine în soluri libere, permeabile. Fertilitatea este crescută prin introducerea pentru săpături:

făină de dolomită

 • compost;
 • humus;
 • îngrășăminte minerale (superfosfat, azotat de potasiu).

Există două metode de plantare a dovlecilor: semințe în pământ, răsaduri. Vârsta răsadurilor pregătite pentru plantare în pământ deschis este de 25 de zile. În pământ deschis, semințele sunt semănate într-un sol bine încălzit. Date de aterizare:

 • trupa de mijloc a Federației Ruse - mijlocul lunii mai;
 • Ural, Siberia - sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie.

semințe în pământ

Principalul punct de referință pentru aterizare este prognoza meteo curentă. Dovleacul iubește căldura și nu trebuie să vă grăbiți să plantați dacă există o amenințare de înghețuri de întoarcere. Când este plantat devreme, dovleacul este salvat de îngheț prin acoperirea materialului. Schema de plantare standard pentru soiurile de dovleac este de 60x60 cm.

Dovleacul Bush adoră să fie udat regulat cu apă caldă. Tolerează seceta pe termen scurt, fără daune mari, dar seceta prelungită poate reduce semnificativ randamentul dovleacului. Irigarea prin stropire nu este potrivită pentru această cultură. La udare, nu trebuie să udați frunzele, fructele și florile. Toată apa ar trebui să cadă în orificiul format în jurul tirului central.

udă frunzele

Dovleacul răspunde bine la hrănire. Nu trebuie să vă îndepărtați de ele, este suficient să îl hrăniți cu îngrășământ cu azot în perioada inițială, când masa verde crește activ și preparate fosfor-potasiu în timpul formării fructelor.

De obicei, tufișurile nu se formează, dar după ce ați pus primul fruct, ciupiți coroana lăstarului principal... Cu un număr mare de frunze, o parte este îndepărtată astfel încât fructele să primească mai mult soare. În august (10-15), prindeți toate punctele de creștere. Acest lucru trebuie făcut pentru ca toate fructele stabilite să aibă timp să se coacă înainte de debutul vremii reci.

Disponibilitatea fructelor pentru recoltare este apreciată de tulpină și de culoarea cojii. Tulpina se usucă, iar coaja capătă culoarea corespunzătoare acestui soi. Dacă se așteaptă îngheț pe sol, toate fructele sunt recoltate, dovleacurile înghețate sunt slab depozitate. Ori de câte ori este posibil, recoltarea se face pe vreme uscată și însorită. Fructele colectate în ploaie sunt uscate sub un baldachin timp de câteva zile.

primul fruct

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac