Descrierea și caracteristicile soiurilor de dovleac pentru teren deschis

Există o mare varietate de soiuri de dovleac în aer liber, care vor fi descrise mai jos. Pentru dimensiunile mari și culoarea aurie, dovleacul este considerat regina câmpurilor. Este cultivat de mulți legumicultori. Leguma este bogată în vitamine și minerale, gustul se păstrează în timpul fierberii, tocanării, coptului.

Informații generale și clasificare

Există trei tipuri principale de dovleac:

  1. firma cu gura;
  2. mare de fructe;
  3. nucşoară.

Într-o cultură de legume, soiurile de dovleac din fiecare soi sunt tufișuri sau catarate, porționate sau cu fructe mari, dulci și semi-dulci, cu un conținut mare și mic de semințe. În plus, se disting furaje, mese și grupuri decorative de culturi de legume.

Orice tip de dovleac este potrivit pentru cultivarea în aer liber. Atunci când alegeți, luați în considerare scopul viitoarei recolte, dimensiunea terenului, caracteristicile climatice.

Dovleacul obișnuit este o plantă anuală, cu o tulpină subțire, târâtoare, de până la 8 metri lungime. Pe toată lungimea tulpinii cilindrice sau fațetate, se formează multe ramuri - antene. Frunzele sunt mari, vopsite într-o culoare verde-ceară. Forma frunzelor poate fi rotund-triunghiulară, pentagonală, reniformă. La atingere, suprafața frunzelor este dură cu puf.

pepene alungit

Planta înflorește din iunie până în toamnă. Florile de dovleac în formă de clopot sunt de culoare galben deschis sau portocaliu cu o aromă plăcută. Fructele sunt formate în diferite forme și pot diferi în culori. Pulpa este galbenă sau portocalie, suculentă și dulce.

Dovlecei Butternut

Fructele legumelor de nucșoară sunt rotunde, cu o expansiune accentuată la bază, pedunculul este pentaedric. Soiurile din grupa de nucșoară diferă în ceea ce privește gustul, aroma și pulpa. Toate tipurile de dovleac sunt termofile și de maturare târzie. Prin urmare, trebuie să-l crești prin răsaduri.

Semințele de culoare maro sau gri-galben sunt semănate în ultimele zile ale lunii aprilie. În prima jumătate a lunii iunie, lăstarii tineri sunt transplantați în pământ deschis. Dacă fructele nu au copt vara, atunci după recoltare, pot fi lăsate să se coacă într-un loc cald.

Chitară spaniolă

O varietate de dovleac la jumătatea sezonului Chitara spaniolă se caracterizează printr-o formă alungită de până la 75 cm, carne portocalie și gust ridicat.Maturizarea începe după 112 zile.

Șorțul este subțire, portocaliu strălucitor, suprafața netedă. Lungimea tulpinilor plantei este de 4 metri. De asemenea, diferă de celelalte culturi de dovleac, întrucât masa pulpei este 95% din masa totală a fructelor. Cu o îngrijire adecvată, greutatea legumelor ajunge la 8 kg.

zaharisit

O varietate populară a soiului de masă butternut este Candied Gourd. Se referă la grupul de plante la mijlocul târziu. Maturizarea completă are loc în 140 de zile. Fructele sunt largi, aplatizate. Culoarea se schimbă de la verde la maro deschis pe măsură ce se mărește. Pulpa este suculentă, de culoare portocalie, cu un conținut ridicat de caroten și zaharuri. Greutatea unei legume este de 5 kg.

vitamină

Cel mai popular soi dovleacul este considerat o vitamină... Se caracterizează printr-un randament ridicat, o bună păstrare a calității și transportabilitate. Pulpa este foarte dulce, cu o aromă plăcută de nucșoară.

Cultura legumelor se coace târziu, dovleacii se coacă complet după 130 de zile. Se recomandă să crească în răsaduri în regiuni cu un climat cald.

dovleac vitaminic

Plantele de scurgere de lungime medie Vitamina din fructe de dovleac are o formă alungită, care cântărește aproximativ 6,5 kg. Coaja este de culoare subțire, de culoare galben-portocaliu, cu o ușoară panglică lângă tulpină. Pulpa este fermă și fragedă, de culoare portocaliu strălucitoare.

Marmură

Soiul de dovleac Marmura se referă la plante cu maturare târzie a fructelor (trec 130 de zile). Fructele sunt mari, aplatizate. Coaja este ridată într-o nuanță gri-verde, cu pete gri deschis. Greutatea legumelor ajunge la 10 kg. Interiorul este portocaliu.

Recolta recoltată se remarcă prin păstrarea calității bune, nu se crăpa și păstrează suculența și dulceața mult timp. Soiul este rar afectat de boli, în special putregaiul alb.

Muscat de Provence

Soiul cu randament ridicat Muscat de Provence a fost dezvoltat de crescătorii francezi. Aparține grupului de maturare la jumătatea plantelor, fructele se coacă după 110 zile. Spre deosebire de alte tipuri și soiuri de dovleac, această plantă are o tulpină puternică, rezistență ridicată la boli. Legumele au o formă rotundă plată cu margini pronunțate.

Piele groasă, galben-pal. Pulpa portocalie strălucitoare este gustoasă, suculentă, crocantă, conține aproximativ 10% zaharuri. Greutatea fructelor ajunge la 7 kg.

Nuca

Butternut de dovleac sau Nut se referă la soiurile de maturare timpurie și au o perioadă de valabilitate lungă a culturii recoltate. Greutatea unei legume în formă de pere este de aproximativ 1 kg. Un număr mic de semințe sunt localizate în partea extinsă a dovleacului. Culoarea coaja densă este portocalie strălucitoare, carnea este dulce cu o aromă de nucșoară.

pere în formă de pere

Judecând după recenziile grădinarilor, nu este dificil să se îngrijească de dovleacul cu nuci. Principalul lucru este să asigurați udarea abundentă, slăbirea regulată a solului. Buruienile nu trebuie lăsate să crească. Este necesar să efectuați periodic hilling, nu uitați să ciușiți genele și să aplicați îngrășăminte.

Soiuri cu fructe mari

Soiurile mari sunt considerate dovleac cu fructe mari. Pulpa fructului este dulce, unele dintre ele conțin până la 15% zahăr. Soiurile tolerează bine temperaturile scăzute ale aerului. Semințele pot fi cremă, albă sau maro. Pedunculul are o formă rotundă-cilindrică, tulpina este fără caneluri, frunzele sunt pentagonale.

Tipuri populare de dovleac cu fructe mari pentru teren deschis: Titan, Zâmbet, Crocus, Vindecare, soția comerciantului, Azure. Descrierea vă va permite să alegeți cel mai potrivit soi.

Soiul de la mijlocul sezonului Kupchikha se maturizează după 112 zile. Planta formează bici lungi și puternice. Greutatea medie a fructelor rotunde este de 8 kg, dar poate ajunge la 20 kg, pielea este galben-portocaliu. Pulpa este portocalie, fermă, suculentă și dulce.

dovleacul crește în grădină

Soiul este apreciat pentru randamentul ridicat, păstrând calitatea și transportabilitatea, rezistența la boli. Pulpa este folosită pentru prepararea cerealelor, supelor, sucurilor.

Lanterna de dovleac

Dovleacul soiului Lanar formează fructe mari de până la 7 kg după 100 de zile, prin urmare, aparține grupurilor de plante la mijlocul sezonului, în scopuri de masă.Pulpa are o culoare portocalie, suculentă și crocantă. Legumele recoltate se păstrează mult timp, păstrând toate componentele nutritive și suculența.

Genele plantei sunt lungi, deci este nevoie de ciupit. Stropirea tulpinilor cu solul permite plantei să scoată rădăcini suplimentare și să obțină mai multă nutriție pentru dezvoltare.

Terci rus

Granițele de la mijlocul sezonului sunt caracterizate printr-un terci rusesc de soi de dovleac pentru utilizare la masă. Din momentul germinării până la maturarea fructelor mari, trec 115 zile. Tulpina este puternică, frunzele sunt alungite, se formează până la 3-4 fructe rotunjite. Suprafața este portocalie, cu o tentă rozalie și ușor nervuri.

firimitură de dovleac

Soiul prezintă rezistență la boli, este bine păstrat. Pulpa este portocalie, suculentă și moale. Este potrivit pentru prepararea diverselor cereale, mâncăruri laterale, piure de cartofi, suc.

Soiuri de dovleac cu coaja tare

În soiurile de dovleac greu, în timpul maturarii, pielea devine lemnoasă și devine tare. Toate tipurile de dovleac care aparțin acestui grup se coacă devreme. Puteți recolta recolta la sfârșitul lunii august. Fructele nu sunt prea mari, dar semințele de culoare crem sunt mari și au un gust excelent.

Dovleac de ghindă

Ghinda este adesea denumită ghindă, deoarece fructele mici seamănă cu ghinde în aparență. Soi de masă Acorn, cu maturare timpurie.

Pulpa este de culoare galben deschis, suculentă, moale, cu o aromă plăcută. Pielea poate fi de diferite culori: verde închis, portocaliu, verde-portocaliu.

chiflă

Varietatea de maturare timpurie a bobului de dovleac aparține grupului de mese. Maturarea fructelor are loc în ziua 87. Genele sunt scurte, până la 1 metru lungime. Pe tulpină se formează multe fructe rotunde, cu dungi albe mici, care cântăresc aproximativ 1,5 kg.

Culoarea pulpei suculente este galbenă, cu un conținut ridicat de vitamine și caroten. Recolta mare colectată este păstrată mult timp și nu se deteriorează.

gymnosperms

Printre numeroasele soiuri de dovleac cu aleză tare, tipul gimnospermului are o importanță deosebită; descrierea indică multe calități pozitive. O trăsătură distinctivă este că semințele nu sunt acoperite cu o piele densă, ci cu o peliculă subțire. Acest film conține multă fibră.

soiuri de dovleac

Fructele pot fi rotunde, în formă de pere sau în formă cilindrică, cu nervuri ușoare. Culoarea poate fi portocaliu, verde închis sau galben. Toate soiurile sunt caracterizate prin maturarea timpurie a fructelor. Deja după 3,5 luni, puteți recolta.

Dovleac verde

Pe lângă nuanțele de galben și portocaliu, există și soiuri de dovleac verde. Cele mai populare soiuri cu o coajă verde includ: Frog Princess, Freckle, Acorn, Arlequin, Altair.

Soiuri pentru regiunea Moscova

Regiunea Moscova este caracterizată de condiții meteorologice instabile. Verile pot fi uscate sau ploioase, iar gerurile pot apărea primăvara. Prin urmare, soiurile trebuie să reziste bine la factori defavorabili. Pentru plantare, ar trebui să alegeți zone plate de teren care sunt bine luminate de soare.

Dintre toate tipurile de dovleac, puteți alege soiul potrivit. Principalul lucru este să vă familiarizați cu caracteristicile. În descriere, trebuie să acordați atenție randamentului, perioadei de maturare a culturii de legume, rezistenței la frig și a bolilor.

dovleac verde

Soiurile populare pentru regiunea Moscovei includ: Gribovskaya, Kroshka, castron de aur, medical, Muscat, confiate.

pici

O varietate dovedită în Rusia este dovleacul Kroshka cu maturare timpurie medie. Durează 120 de zile de la germinare până la maturitatea tehnică. Fructele cu o formă rotundă plată nu cresc foarte mari, cântărind nu mai mult de 3 kg. Culoarea șoriciului dens și lemnos este gri deschis sau chiar aproape alb. Pulpa galben deschis este densă, suculentă, cu un conținut ridicat de zahăr.

Planta prezintă o bună rezistență la boli, în special la antracnoză. Fructele sunt bine păstrate mult timp.Îngrijirea constă în dezlănțuirea, desfacerea, ciupirea, udarea regulată și fertilizarea obligatorie.

Figurativ

În cultură, dovleacul cu frunze de smochin sau în alt fel Semința Neagră aparține tipului anual. Tulpinile au o lungime solidă, pentaedrică, pot atinge 20 de metri. Frunzele seamănă cu cele ale smochinelor (smochine).

Fructele au o formă alungită ovalată de verde deschis sau alb, cu pete și dungi de culoare verde închis. Pulpa este suculentă, albă. Greutatea fructelor este de aproximativ 4 kg. Fructele pot fi păstrate timp de 3 ani. Semințe de culoare neobișnuită, similare cu semințele de pepene verde, dar numai de două ori mai mari.

Placinta dulce

Sosuri coapte timpurii Tort dulce pentru utilizare la masă. Fructele, cu o greutate de 2-3 kg, sunt de culoare roșie-portocalie, rotunjite cu margini pronunțate. Pulpa este galbenă, foarte gustoasă, suculentă și crocantă.

Randamentul este constant ridicat în orice condiții meteorologice. Fructele sunt potrivite pentru depozitarea pe termen scurt timp de 3-4 luni. Semințele sunt suficient de mari, de culoare alb-crem, cu o margine pronunțată de-a lungul marginii.

Pepene

Dovleacul de pepene galben este foarte dulce, suculent și aromat, mirosul seamănă cu un pepene copt. Maturarea completă a fructelor are loc în 100 de zile. Dovleceii mari sunt rotunzi, ușor aplatizați, de culoare roz-portocaliu, cu o greutate de până la 30 kg.

În descrierea soiului, se remarcă nepretenția, rezistența ridicată la îngheț și seceta, o bună păstrare a calității, un gust excelent. Excelent pentru cultivarea în aer liber. Dovleacul de pepene galben poate fi adăugat în orice fel de mâncare, precum și mâncat proaspăt.

Pastilă de șampanie

Soiul original este Champagne Pastila. Forma fructului are forma unei elipse alungite, coaja este de grosime medie, de culoare roz. Pulpa suculentă și dulce are o culoare densă, strălucitoare de culoare portocalie, ocupă aproape întreg spațiul interior al legumelor. O pulbere aromată de vanilie emană pulpa.

Pe o tulpină se formează mai multe fructe care cântăresc 2-3 kg. Recolta recoltată este bine păstrată mult timp. Fructele pot fi consumate în stare proaspătă sau prelucrate.

zori de zi

Dovlecul cu fructe mari Zorka este considerată cea mai delicioasă, dulce cultură de legume. Pulpa conține o cantitate record de zahăr și caroten. Planta aparține soiurilor de la mijlocul sezonului. Perioada de la apariția până la maturarea fructelor durează 115 zile.

dovleac în grădină

Planta este puternică, genele sunt de lungime medie, fructele sunt formate într-o formă rotundă, cu o greutate de până la 7 kg. Suprafața pielii subțiri este netedă, culoarea principală este gri-verde, cu dungi și pete gri-galbene. Pulpa are o culoare portocalie strălucitoare, fermă și dulce.

migdală

Soiul cu dovleac de migdale se caracterizează printr-un randament ridicat. Planta aparține soiurilor de perioadă de maturare medie, perioada durează 115 zile. Genele sunt puternice, lungi, până la 8 metri. Dovleceii sunt rotunjiți și ușor aplatizați. Suprafața este netedă, se observă nervuri ușoare în apropierea pedunculului. Greutatea fătului ajunge la 5 kg.

Suprafața densă a scoarței în stare imatură se distinge printr-o nuanță de verde, pe măsură ce se maturizează, dobândește o culoare maro-portocaliu cu dungi și pete de culoare maro deschis. Pulpa este galben-portocalie, suculentă, densă, crocantă.

Femeie rusă

Unul dintre cele mai populare soiuri de dovleac este femeia rusă. Fructele sunt caracterizate printr-o culoare portocalie strălucitoare, forma seamănă cu un vârtej sau o pere. Aparține unei culturi de maturizare timpurie, cu randament ridicat și rezistent la frig. Perioada de la apariția până la maturarea fructelor durează 90 de zile. Scorburi de lungime medie Greutatea medie a dovlecilor este de 3-4 kg, cu pulpă galbenă densă și suculentă și aromă de pepene galben.

Soiul este plantat de semințe direct în pământ deschis sau de răsaduri pe teritoriul Rusiei și Ucrainei. Soiul rezistă bine la vreme rece, dar nu tolerează bine înghețul, așa că acest factor trebuie luat în considerare în timpul cultivării.

Dovleac Hokkaido

Dovleacul japonez Hokkaido are perioade de maturare timpurie, sezonul de creștere durează în medie 90 de zile.Dovleceii în formă de pere sunt mici, cu o greutate de la 1 la 2,5 kg. Culoarea subțire a pielii poate fi portocaliu strălucitor, roșu, gri sau verde. Fructele se păstrează mult timp, pulpa galben-portocalie este suculentă, dulce, cu o aromă plăcută de nucșoară.

dovlecei de butternut

Soiuri pentru Siberia, Urale

Siberia se distinge prin păstrarea înghețurilor până la începutul verii. Acest factor trebuie luat în considerare atunci când alegeți cel mai bun soi de dovleac pentru Siberia.

Pentru a vă bucura de dovleacul moale, suculent și dulce, trebuie să alegeți soiuri caracterizate prin rezistență la îngheț. Cele mai potrivite soiuri sunt Smile, Freckle, Rossiyanka.

Terapeutic

Un soi copt, cu fructe mari, este dovleacul vindecător. Maturarea fructelor are loc după 100 de zile. Greutatea este de 4,5 kg. Dovleceii sunt de culoare portocalie, aplatizați, dar cel mai des întâlnit este culoarea pielii gri-verde.

Pulpa este portocalie, suculentă, aromată, cu un gust plăcut dulce. Planta tolerează bine condițiile meteorologice nefavorabile, continuă să se dezvolte pe vreme rece și este ușor sensibilă la dăunători și boli. Recolta recoltată se caracterizează printr-o bună păstrare a calității și a transportabilității.

Perla

Varietatea mijlocie-târzie a dovleacului Perla aparține culturilor cu randament ridicat. După 110 zile va fi posibilă o cultură coaptă. Forma fructului poate fi cilindrică, rotundă, ovală. Coaja subțire, subțire, de culoare portocaliu profund. Pulpa este de culoare galben-portocaliu, groasă, suculentă, cu aromă de nucșoară.

Fructele sunt mari, greutatea lor atinge 8 kg și se întind până la 50 cm lungime.Un număr mic de semințe sunt localizate în partea extinsă a dovleacului. Caracteristicile pozitive includ productivitate ridicată, rezistență la frig și rezistență la secetă. Recolta recoltată poate fi păstrată toată iarna.

Zâmbet

Un alt dovleac sănătos, gustos și hrănitor este Zâmbetul. Este o cultură cu un randament ridicat, cu maturitate timpurie. Pe o tulpină după 90, se coacă până la 7 fructe rotunde de o culoare portocalie profundă, cu dungi ușoare.

creșterea dovleacului în grădină

Coaja de dovleac de grosime medie, pulpa portocalie, foarte dulce, densă, cu aromă de pepene galben. Greutatea unui dovleac ajunge la 800 g. Cultura nu are cerințe speciale pentru îngrijire. Prezintă rezistență la secetă și la frig. Recolta recoltată se păstrează toată iarna.

Volzhskaya gri

Volzhskaya cenușie aparține dovleacilor de la mijlocul sezonului și fructelor mari. Recoltarea poate începe după 3,5 luni. Greutatea fructelor coapte cu o piele cenușie ajunge la 9 kg. Legume în formă rotundă, ușor aplatizate la bază. Pulpa este galben cremos, densitate medie și dulceață.

Soiul rezistă bine la secetă, recolta mare se păstrează mult timp și este ușor de transportat.

Dovlecei de ceară sau Benincasa

Ceara sau Benincasa pot fi păstrate mult timp. Gustul și prezentarea sunt păstrate timp de 2-3 ani, în timp ce pot fi păstrate într-o cameră. Pulpa și semințele sunt utilizate pe scară largă în gătit și medicină.

dovleac galben

Benincasa Wax Gourd este o plantă anuală cu un sistem puternic de rădăcină. Flagelul se poate întinde până la 4 metri. Fructele sunt formate într-o formă rotundă sau alungită. Greutatea medie a fructelor este de 4-5 kg, greutatea dovlecilor mari este de 10 kg. Coaja necorespunzătoare este acoperită cu un strat de ceară lipicios. Fructele coapte au o suprafață netedă, cu un strat gros de ceară și floare albă.

Soiuri dulci

Merită să spunem că nu este suficient să alegeți semințele dintr-un soi de dovleac dulce, trebuie să plantați și să cultivați corect cultura. Conținutul de zahăr poate scădea din cauza prinderii reci, chiar și pe termen scurt, a lipsei sau excesului de umiditate, a lipsei de îngrășăminte minerale.

Soiurile care au pulpa dulce, suculentă, includ: Atlant, Crumb, Azure, Freckle, Migdal. Au o pulpă dulce, aromată, care este folosită pentru a face deserturi (gem, conserve, plăcinte).

O păpușă de porțelan

Un hibrid interesant de dovleac este soiul Porcellan Doll. Se referă la plantele de maturare târzie, recolta începe după 4 luni. Piele neobișnuită de albastru cu nervuri pronunțate. Greutatea fiecărui fruct ajunge la 10 kg.

dovleac pe pământ

Pulpa are o culoare portocaliu închis, conține aproximativ 14% zaharuri. Pulpa este adesea folosită pentru hrana pentru copii. Cultivarea se caracterizează printr-o rezistență ridicată la boli.

Dulceata

Dovleac cu fructe mari, de culoare portocaliu strălucitor, scop de masă - Dulceț. Este o cultură de la mijlocul sezonului, recoltarea unei culturi mature începe în 3 luni. Greutatea medie a fructelor rotunde este de 3 kg, cu grijă bună și condiții meteorologice favorabile, greutatea ajunge la 10 kg.

Soiul păstrează bine. Scorburile sunt de lungime medie, aproximativ 1,5 metri, se formează 6 fructe pe fiecare. Pulpa este portocalie, densă, cu un conținut ridicat de vitamine și caroten. Semințele sunt mari, de culoare crem, foarte gustoase.

Miere

Toate soiurile cunoscute sunt superioare gustului dovleacului. Se caracterizează prin maturare timpurie. Recolta poate fi recoltată după 85 de zile. Scoarța portocalie strălucitoare este subțire, dar foarte densă. Pulpa este densă, crocantă, suculentă, cu o grosime de până la 10 cm. Greutatea unui fruct rotunjit este de aproximativ 5 kg, cultura este păstrată mult timp.

Dragă

Un soi de masă cu un randament ridicat este dovleacul Slasten. Planta are maturitate timpurie. Tolerează bine căldura și seceta. Scorburile sunt de lungime medie, frunzele sunt de un verde pal.

Fructele au formă rotundă, cu segmente pronunțate, care cântăresc 5 kg. Coaja este de culoare verde închis. Pulpa are o culoare portocalie, crocantă, suculentă și bogată în zahăr. Recolta recoltată își păstrează gustul mult timp.

Iarna dulce

Dovleacul de iarnă dulce aparține soiurilor de maturare târzie, cu un randament ridicat. Durează 130 de zile de la apariția primelor lăstari până la maturare. Cultura este de dimensiuni medii, rotunjite, cu segmente pronunțate, cu o greutate de până la 10 kg. Pielea este de culoare gri închis cu petele gri deschis.

Pulpa este portocalie, suculentă, densă, cu aromă plăcută și conținut ridicat de zahăr. Soiul este apreciat pentru gustul său, păstrând calitatea, transportabilitatea și rezistența ridicată la boli.

Gourmet pentru copii

Delicatessenul hibrid de dovleac se referă la soiurile de la mijlocul sezonului. Maturizarea fructelor după semănatul semințelor are loc după 4 luni. Pe fiecare gură, se formează multe fructe, care cântăresc 3 kg. Forma legumelor este aplatizată, culoarea scoarței dense este portocalie strălucitoare. Pulpa este groasă, suculentă, dulce, de culoare galben deschis.

Soiuri hibride

Printre soiurile de dovleac, soiurile hibride sunt apreciate pentru gustul și calitatea lor. În plus, plantele se caracterizează printr-o rezistență crescută la condițiile meteorologice nefavorabile și erori în îngrijire. Numele de hibrizi populari de dovleac: Kashtanka F1, F1 preferat, Miere de portocale F1.

soiuri hibride

Hibridul Kashtanka pentru utilizare în masă se referă la culturile de la mijlocul sezonului. Recoltarea începe în 115 zile. Planta are genele lungi cu numeroase fructe porționate. Forma fructului care cântărește 2 kg este rotundă, cu o ușoară panglică. Pielea este de un verde deschis cu dungi gri deschis.

Calitățile gustative ale hibridului Kashtanka sunt ridicate, legumicultorii beneficiază de un randament constant ridicat, chiar dacă nu sunt respectate cerințele agrotehnice și condițiile meteo nefavorabile, cultura este potrivită pentru păstrare îndelungată.

Hibridul Lyubimitsa este considerat o jumătate de sezon. Sezonul de creștere durează 120 de zile. Legume de masă. Planta formează genele lungi cu numeroase dovlece porționate. Fructele care cântăresc 2,5 kg sunt rotunde, pielea este de culoare verde închis cu dungi de culoare verde deschis.

Pulpa fructului este de culoare galbenă strălucitoare, suculentă, fermă și aromată. Potrivit pentru alimente dietetice și pentru copii. Recolta recoltată este potrivită pentru păstrarea pe termen lung.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac