De ce cad fructele de dovleac și ovarele se îngălbenesc pe câmp deschis în grădină

Dovleacul este un vizitator frecvent al loturilor menajere, este folosit pentru gătit și ca hrană pentru animale de companie. De ce ovarele de dovleac se îngălbenesc și cad? Această întrebare apare adesea înainte de rezidenții de vară, odată cu debutul sezonului de creștere. Ovarele de dovleac putrezesc din diverse motive. Poate fi vreme rea, veri ploioase sau lipsa de nutrienți în sol. Chiar și atunci când crești cele mai bune soiuri, această problemă nu este neobișnuită. Va fi posibil să faceți față cu aceasta dacă respectați regulile tehnologiei agricole pentru creșterea pepenilor și a gurilor. Punerea viitoarei recolte are loc în etapa plantării semințelor și în creșterea răsadurilor. Această etapă trebuie să i se acorde o atenție specială.

Dificultate de germinare a semințelor

Fructele de dovleac cad din cauza „somnolenței” și degradării materialului de plantare. După ce am plantat semințe în sol rece la începutul primăverii, există o problemă cu germinarea.

Plantarea la începutul primăverii face ca semințele să germineze slab. Acest lucru se datorează vremii capricioase, agitațiilor reci de ploaie și ploilor. Răsadurile de dovleac sunt plantate pe pământ deschis după ce solul este bine încălzit la soare. Puteți planta răsaduri la soare. Temperatura optimă este considerată a fi peste +15 grade. Înainte de plantare, săpați mici caneluri și așezați o țesătură densă pe fund.

Apoi semințele sunt plantate, acoperite cu pământ și udate din abundență. O astfel de măsură pentru a preveni înghețarea materialului de plantare primăvara noaptea, când există geruri ocazionale.

Varza slabă

Un alt motiv pentru care inflorescențele sunt slab legate, iar florile se îngălbenesc și cad, sunt lăstarii slabi. În acest caz, fertilizarea cu îngrășăminte minerale și organice este necesară pentru plante pentru o bună creștere. O soluție de excremente de pasăre trebuie utilizată în proporție de 1:15.

creșterea dovleacului

Plantarea și cultivarea răsadurilor este un moment crucial, în timpul căruia se pun bazele viitoarei recolte de dovleac. Dacă de la an la an varza încolăcește fragil și se îngălbenesc, atunci va fi posibilă salvarea situației dacă, la locul de plantare a semințelor, construiți mici movile de gunoi de gunoi și vârfuri de cartofi.

Rădăcina rădăcinilor după transbordarea răsadurilor

Adesea, după aplicarea îngrășămintelor azotate după transbordarea răsadurilor, ovarele de dovleac cad în câmp deschis. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este aplicat îngrășământ pe sol neîncălzit, acesta reduce rezistența globală la îngheț a solului și sistemul de rădăcini al puieților începe să putrezească.

Locuitorii cu experiență din vară aplică fertilizare care conține azot după ce solul se încălzește cu cel puțin +12 grade.Pentru a proteja semințele de îngheț, acestea sunt plasate într-o soluție de permanganat de potasiu înainte de plantare.

dovleac în grădină

Un alt motiv pentru putrezirea sistemului de rădăcină a răsadurilor în metoda de creștere a plantelor este că, după subțierea lăstarilor slabi, rădăcinile vecinilor sunt deteriorate. Pentru a preveni îngălbenirea răsadurilor de dovleac, germenii slabi sunt tăiați cu un cuțit ascuțit chiar la rădăcină.

Ovarele putrezesc și sunt puține dintre ele

Dovleacul nu dă roade și formează un număr mic de ovare, dacă vremea este rece și ploioasă pentru prima dată după plantare și apariția germenilor. În această legătură, polenizarea inflorescențelor apare rar din cauza absenței insectelor pe stradă. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în regiunile nordice, unde vremea vara nu este întotdeauna caldă.

Polenizarea artificială va ajuta la salvarea situației. Pe vreme caldă, inflorescențele masculine sunt tăiate, iar petalele sunt îndepărtate cu grijă cu penseta. Este posibil să distingem inflorescențele masculine de inflorescențele feminine prin aspectul lor, acestea diferă în pediceluri lungi și formează mai multe stamine. Apoi, trebuie să apăsați cu degetul 2-3 antere la stamină spre polenul proeminent al pistilului la floarea feminină.

ovar de dovleac

Un mod eficient de a atrage albinele este de a pulveriza plantele cu miere. Se dizolvă 50 g de miere în 1 litru de apă caldă. Amestecați bine și tratați fiecare inflorescență cu soluție de miere. După un timp, mirosul de miere va atrage insecte care vor poleniza inflorescențele.

Dacă în seră se formează mici ovare, atunci motivul este fie lipsa polenizării, fie lipsa nutrienților din sol.

Solul din seră este diferit de cel din câmp deschis. Trebuie să fie constant actualizat și fertilizat în fiecare sezon. Suprafosfatul este utilizat ca pansament. O lingură într-o găleată cu apă caldă. Îngrășămintele sunt bine amestecate și turnate peste sol. În toamnă, după recoltare, gunoiul de gunoi sau excremente de păsări sunt introduse în sol. Săpați-l cu îngrășământ și lăsați-l pentru anul următor.

Al doilea motiv pentru care se formează puține ovare în seră este lipsa polenizării. Când se cultivă culturi în adăposturile cu efect de seră, această problemă nu este neobișnuită.

dovlecei și cultivarea lor

Se va putea rezolva dacă, odată cu debutul perioadei de înflorire, dovleacul este așezat în adăposturi de seră cu stupi cu albine. După un timp, acestea vor trebui eliminate. Pentru o seră mică, un stup va fi suficient.

Lipsa ovarelor

Lipsa ovarelor poate pune capăt cultivării unei recolte bune. Problema lipsei ovarelor în dovleac este asociată cu materialul de plantare în soluri sărace și infertile. În astfel de condiții, dovleacul rămâne în creștere și nu formează ovare. Trebuie să semeni semințe în sol fertil, bogat în humus.

Dar nu trebuie să aplici prea mult îngrășământ pe sol. În solul Dug up, plantele formează bici lungi și o cantitate mare de frunze, mai degrabă decât ovare și inflorescențe.

Doar în sol, în care există suficiente substanțe nutritive, are loc fertilizarea și formarea ovarelor. Floarea masculină formează suficiente stamine pentru a poleniza inflorescențele feminine. Prin urmare, pentru plantarea de dovleci, trebuie să alegeți zonele în care s-au aplicat îngrășăminte acum 1-2 ani. În acest timp, alte plante nu vor avea timp să adune toți nutrienții, dar nu va exista nici un sol supraalimentat.

Abundența ovarelor neregulate

Motivul pentru care fructele de dovleac se îngălbenesc și se pot cădea poate fi în formarea de inflorescențe neregulate. O astfel de inflorescență atrage cea mai mare parte a substanțelor nutritive, împiedicând în același timp să se dezvolte normal alte inflorescențe de formă corectă.

soiuri demn de dovleac

Dacă se formează mai multe astfel de genuri pe fiecare tufiș, atunci acest lucru afectează semnificativ randamentul dovleacului în ansamblu.

Pentru a preveni formarea ovarelor neregulate în timpul înfloririi, genele se formează independent. Când polenizarea este completă, se formează 3 genuri pe soiuri cu fructe mari.Fiecare coș nu trebuie să aibă mai mult de un ovar. Ca ultimă soluție două.

În iunie, peste 5-6 frunze, prindeți blaturile după fructe. În soiurile mici și mijlocii, toate florile sterile sunt îndepărtate. Prindeți-le la începutul lunii august. După ultimul fruct, se lasă 3-4 frunze.

creșterea dovleacului

Ovarele neregulate sunt, de asemenea, formate din cauza lipsei de nutrienți. Pentru a preveni formarea ovarelor „urâte”, pansamentul se efectuează pe frunze. Folosiți îngrășăminte organice sau complexe care conțin fosfor și azot.

Dezvoltarea lentă a fructelor

Când este crescut, dovleacul crește slab și formează puține ovare din cauza frunzelor puternice ale plantelor. Frunzele împiedică razele soarelui să ajungă în ovar și de aici rămân în urmă în creștere. Fructele de dovleac s-au ofilit și se îngălbenesc de acest lucru. Albinele nu polenizează întotdeauna toate inflorescențele sub copertina densă a frunzelor. Și dacă florile sale feminine sunt polenizate, atunci nu este nevoie să așteptați o recoltă bună.

dovleac înflorit

Pentru a face dovleacul să crească bine, eliminați excesul de frunze care întunecă întreaga tufă. Frunzele sunt tăiate cu o secetă ascuțită. Este important să vă asigurați că tăierea este dreaptă. Un alt motiv pentru dezvoltarea lentă a fructelor de dovleac este absorbția slabă a nutrienților de către plantă. Pentru aceasta, baza tulpinii este presărată cu pământ și ușor tamponată.

Fructele care se rup și putrezesc

Dacă dovleacul se putrezește în grădină și fructele putrezesc, atunci cel mai probabil fructele de maturare sunt pe pământ. Mai ales dacă vremea este ploioasă mult timp și solul nu are timp să se usuce, dovleacul începe să putrezească și să se desprindă.

Pentru a rezolva această problemă, este suficient să puneți o scândură de lemn sub fructe. Fructele agățate pot fi plasate în plasă și legate de suport, astfel încât plasa să nu atingă solul.

Cum să preveniți îngălbenirea ovarelor

Dovleacul aparține culturilor nepretențioase, dar are nevoie și de îngrijire minimă în stadiul dezvoltării ovarelor și al formării fructelor.

dovleac tăiat

Sfaturi pentru prevenirea stricării culturilor:

 • Dacă ar trebui să plouă și ovarele au început să putrezească, atunci trebuie să faceți o ieșire de apă din grădină.
 • Solul trebuie desfacut regulat.
 • Dacă vremea caldă noaptea nu s-a stabilit încă, atunci dovleacul este acoperit cu material. Este de dorit să permită trecerea oxigenului. Dacă acest lucru nu este la îndemână, atunci se fac mai multe găuri mici în film. Aceasta este pentru circulația aerului.
 • Pentru a îmbunătăți fructarea dovleacului, o dată la 2 săptămâni, tufele sunt udate cu un stimulator formator de fructe, de exemplu, Gibbersib-U.
 • Dacă frunzele galbene au început să apară în grădină, dovleacul este hrănit cu sulfat de potasiu. Mullein diluat în apă caldă este potrivit pentru hrănire.
 • Tufele de dovleac sunt udate numai cu apă caldă și decontată.
 • Dovleacul aparține culturilor care preferă să crească în zone deschise și însorite. Tufele plantate la umbră încep să se îngălbenesc și să formeze câteva ovare.
 • Excesul, precum și lipsa de nutrienți afectează negativ procesul de inflorescență și formarea fructelor. Cu un exces de azot, biciul de dovleac devin mari, iar frunzele sunt foarte groase.
 • Ovarele cad din lipsă de fosfor și potasiu. Cu excesul său în sol, se întâmplă același lucru.
 • Când temperatura din exterior devine ridicată (peste +30 de grade), inflorescențele devin sterile. Și chiar dacă albinele le polenizează, ovarele nu se vor forma în viitor. La temperaturi scăzute până la +16 grade, plantele încep să se hrănească slab. În acest sens, încetinește creșterea și formarea ovarelor de dovleac, dacă apar inflorescențe, atunci acestea se prăbușesc rapid.
 • Cu un exces de umiditate în sol, inflorescențele și fructele încep să se putrezească și apoi cad.
 • Dăunătorii cauzează adesea o formare ovară slabă. Tufele sunt verificate în mod regulat pentru prezența unei molii de luncă. Prin eliminarea buruienilor, va fi posibilă prevenirea insectelor de pe site.

Observând particularitățile creșterii dovleacului, va fi posibilă prevenirea imediată a problemelor cu formarea ovarelor pe tufă și căderea inflorescențelor.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac