Cum puteți distinge un interior de un drake, determinarea sexului și diferența

Îngrijirea păsărilor bine organizate este cheia unei turme sănătoase. Crescătorii știu că grija pentru rațe de mosc mascul și feminin este destul de diferită. Dar chiar și proprietarii cu experiență nu pot da întotdeauna un răspuns clar la întrebarea cum să distingă un drake de un interior. Să ne dăm seama de complicațiile disimilării păsărilor aduse pe teritoriul Rusiei relativ recent - în urmă cu doar 40 de ani.

Diferențe evidente între femeie adultă și bărbat

Prima diferență care îți atrage atenția este culoarea penajului. La femei, este mult mai slab decât la sexul mai puternic. Drak-urile au o culoare mai strălucitoare, un cap masiv cu un tuft.

Semnele care vor ajuta să distingă un interior de un drake:

diferenţeMasculinFemeie
CoadăRăsucitAbsolut plat
PenajPene și în jos sunt complet dezvoltate până la vârsta de 3 luniAcoperirea cu pene se formează treptat
CiocMasiv, în formă de triunghi. Deasupra ciocului se formează o cocoașă asprăCuloare moale a pielii roz deasupra ciocului
Masa unui individ domesticit adult, kg4,6-6,82,7-3,6
torsPuternic, cu picioare puternice masiveÎngust

Este foarte dificil pentru un începător să determine sexul rațelor de mosc. Pe lângă punctele de mai sus, păsările se disting prin comportamentul lor. Raportul ideal pentru păsări este de 4: 1. Dacă proporția nu este respectată, femelele din efectiv se vor comporta ca niște bărbați sau invers.

două rațe

Cum se stabilește sexul Indoyat-ului

Încă din primele zile după naștere, este foarte dificil să se stabilească sexul celor mici. 4 moduri de a împărți tinerii din efectiv în „fete” și „băieți”:

  1. Prin comportament. Cea mai urâtă și cochetă rață este masculul dominant în viitor. După ce l-a urmărit, proprietarul va vedea pe cine nu admite în jgheab, față de care manifestă agresiune - aceștia sunt concurenți.
  2. Către exterior. Puii masculi au capul mai mare decât fetele. Pe măsură ce tinerii cresc, va deveni mai ușor să distingi o rață de un drake. Penajul viitorilor bărbați este mai închis la culoare.
  3. Pe sexe. Este posibil să se determine sexul unei rațe la o zi după eclozare. Puiul este așezat pe palmă cu capul spre sine. Întindeți ușor pielea în jurul cloacului. Dacă un băiat este prins, va apărea un penis rudimentar, a cărui dimensiune este de 1,5-2 mm, fata va deschide creșteri sferice.
  4. Prin voce. Această metodă vă permite să distingeți o rață muscovy deja la vârsta de o lună - se năpustește, în timp ce drake-ul scoate sunete cu un sunet de hohot. Această caracteristică se explică prin prezența unei expansiuni sacculare în furculița traheei la băieți.

Greutatea sexului mai puternic la vârsta adultă este de 2 ori mai mare decât a femeilor. Masculul are o îndoire mai puternică a gâtului și un corp masiv. În plus, băieții au o imunitate puternică, este mai puțin probabil să fie vaccinați decât rațele.

Alte nuanțe și surprize interesante

Crescătorii de păsări care cresc rați de câțiva ani împărtășesc secretele și trucurile determinării sexului: dacă apare o amenințare, rața va fugi și se va ascunde, iar drake, dimpotrivă, se va grăbi în luptă. Pentru a intimida adversarul, el va ridica creasta. Reprezentantele sexului mai puternic lasă fetele să meargă înainte, ele însele țin în urmă.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Mulți proprietari determină sexul prin modul în care bărbații încearcă să scape din curte. Femeile se comportă decorativ, diferă în mod exemplar.

În pregătirea reproducerii, rațele se pregătesc pentru apariția de pui: ei îi plac și echipează cuiburile. Prin urmare, dacă le observați de ceva timp, se observă imediat ce sex aparține individul.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac