Câte mulci cresc acasă, la ce vârstă și greutate să marcheze

Crescătorii experimentați și novici de păsări de curte sunt de acord că mulardul este reprezentanții cei mai calmi ai familiei de rațe. Hibridul interspecific crește rapid, are carne slabă, hrănitoare și un ficat mare care poate fi folosit pentru a face o delicatesă. Deoarece această varietate de păsări de apă a fost crescută relativ recent, mulți proprietari sunt interesați de întrebarea: câte mulci cresc înainte de sacrificare?

Câte mulci cresc?

Crucea de pasăre - mulard - rezultatul selectării specialiștilor francezi. Se distinge de celelalte rațe printr-o pete neagră pe cap, un gât alungit și un corp dens. Culoarea penajului este diferită - alb, alb sau închis.

Este imposibil să iei urmași de la ei - femelele sunt sterile. Scopul principal al creșterii hibrizilor este carnea slabă și moale. Cu o îngrijire adecvată și o dietă bine concepută, puii cresc în greutate rapid. Primul mul în mulard începe la vârsta de 65-70 de zile. Dacă până în acest moment, pasărea este gata pentru sacrificare, iar crescătorul nu va ține mai mult timp (pentru a obține un ficat pentru cruce de foie gras, trebuie să crească rațe până la 4 luni), proprietarul începe să măcelărească.

Ce poate afecta sincronizarea?

Factorii care afectează creșterea lentă a rațelor:

  1. Păstrarea diferitelor tipuri de păsări de apă într-un singur stilou. Gâștele sunt puțin mai mari decât rațele și le pot ține în afara jgheabului. Când este subnutrit, mularda crește lent.
  2. Dieta dezechilibrată. Cel mai adesea, crescătorul hrănește pasărea pentru consumul propriu cu amestecuri de cereale, adăugându-le legume fierte, furaje suculente, nisip. Mulardii cresc în greutate mai încet, dar carnea are un gust mult mai natural.

câte mulci cresc înainte de sacrificare

Pentru ca o rață să crească rapid, trebuie să primească vitamine și calciu din alimente. Toate oligoelementele necesare sunt prezente în furajele compuse.

La ce vârstă să înțepți rațele?

Cea mai bună metodă fără erori pentru a determina dacă o rață este pregătită pentru sacrificare este să navigați după starea de penaj. Mulard începe să toacă la vârsta de 2 luni. În perioada de timp de 60-65 de zile sunt acoperite complet cu pene, iar greutatea este selectată la 3,8-4 kg. Acestea sunt parametrii optimi pentru eliminarea turmei.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
La vârsta de 75 de zile, mularii încep să schimbe penajul. Pentru reînnoirea acoperirii, se consumă o mulțime de vitamine și proteine ​​- rațele pierd în greutate. Dacă crescătorul păstrează pasărea pentru a obține ficatul, va trebui să fie hrănit încă o lună.

Cum să marchezi o mulardă?

Înainte de a tăia mămăliga, trebuie să inspectați penajul păsării. O condiție importantă este aceea că nu există cioturi pe ea. În caz contrar, carcasa va fi „înțepătoare”, neatractivă, iar smulgerea va dura mult timp.

Înainte de sacrificare, rațele sunt pregătite: cu 12-16 ore în avans, astfel încât resturile alimentare să dispară de la stomac și de gâscă, acestea încetează hrănirea. La început, pasărea nu este restricționată în apă, dar băutorii sunt îndepărtați cu 6-7 ore înainte de sacrificare. În hambarul în care se păstrează mămăliga noaptea, iluminarea este lăsată aprinsă.

Acasă, începătorii se descurcă mai bine folosind metode dovedite:

  1. Decapitați carcasa. Ia pasărea de cap, întinde gâtul, taie artera carotidă cu un cuțit. În acest caz, lama cuțitului trebuie să fie înclinată ușor în jos. Un alt mod este să luăm rața de aripi, să punem capul pe punte, să o tăiem cu un topor.
  2. Agățați rața de picioare, așezând aripile în spatele spatelui. Se lasă în această stare timp de 5-10 minute pentru a scurge complet sângele.

Următorul pas este să smulgeți carcasa. Există 2 moduri:

  • prelucrare uscată. Pentru a nu deteriora carcasa, penele sunt scoase cu atenție, așezând în mod convenabil pasărea pe o suprafață plană sau o atârnă cu susul în jos. Începeți de la stern, întoarceți-vă pe spate. Faza finală este extragerea aripilor și a cozii;
  • opărire. Apa este încălzită la 80 ˚˚ (este greșit să înmoați o rață ciocanită în apă clocotită - pielea va izbucni, nu va fi ușor să smulgeți carcasa). După ce ați înmuiat carcasa timp de câteva minute într-un recipient cu apă fierbinte, i se dă ceva timp să se răcească. În caz contrar, nu numai pielea păsării, ci și mâinile crescătorului vor suferi de temperatura ridicată. Apoi încep să îndepărteze penele - în primul rând, smulg capacul din aripi și coadă. După aceea, acestea se deplasează pe gât și piept, îndepărtarea penajului din spate și picioare este ultima etapă.

câte mulci cresc înainte de sacrificare

După smulgerea penei, rața în jos este ascuțită cu un arzător de gaz. Manipulările sunt efectuate cu atenție, asigurându-vă că grăsimea de sub piele nu începe să se topească. În caz contrar, pielea va exploda, carcasa își va pierde prezentarea. Începeți să tăiați păsările de curte, îndepărtând caprele, esofagul și organele organice.

Dacă există grăsime abdominală, aceasta este, de asemenea, îndepărtată. Asigurați-vă că tăiați glanda sebacee de pe coadă (dacă nu este îndepărtată, aceasta va strica în mod semnificativ gustul cărnii fierte).

Apoi mularda se spală sub apă curgătoare. Nu trebuie să ții pasărea sub pârâu mult timp pentru a nu spăla nutrienții. Dacă carcasa va îngheța, trebuie lăsată să se usuce.

După ce a dezasamblat pasărea în componentele sale, părțile din carne sunt lăsate să se toacă, oasele sunt folosite pentru a face bulionuri. Grăsimea abdominală și pielea sunt reîncălzite, grăsimea poate fi închisă în borcane.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac