Cultivarea și îngrijirea strugurilor în regiunea Moscova fără seră în câmp deschis pentru începători

Strugurii sunt printre plantele iubitoare de căldură. În același timp, este posibilă cultivarea unei culturi în regiunea Moscovei. Mai mult, ultima opțiune, din anumite motive, este mai convenabilă. Atunci când plantează struguri în regiunea Moscovei și crește fără seră, planta nu este expusă microorganismelor patogene caracteristice regiunilor iubitoare de căldură.

Caracteristici ale culturilor de struguri din regiunea Moscova

Pentru a obține maturarea strugurilor, este necesar să se respecte câteva reguli privind modul în care planta trebuie cultivată. Fructul de pădure este recomandat să fie plantat pe partea de sud a amplasamentului, în apropierea clădirilor sau a oricăror structuri de-a lungul căruia vița se va ondula.Soiurile cu fructe de pădure cu o nuanță întunecată cer solicitări mai mari asupra zonei în creștere.

Cultura plantării în regiunea Moscovei se realizează după mai multe reguli:

 • în funcție de tipul de sol, o gaură este săpată de 25-50 de centimetri;
 • înainte de plantare, fundul gropii este călcat în jos, după care este umplut cu apă preîncălzită;
 • ca îngrășământ se folosește un amestec de materie organică, cenușă, potasiu, nitrați și superfosfat.

Pentru regiunea Moscova, se aleg soiuri care au timp să se maturizeze înainte ca temperatura mediului să scadă până la indicatori minus. Cultura este plantată în pământ deschis și încălzit.

Respectând toate caracteristicile cultivării, puteți obține un randament constant și ridicat. De asemenea, este important să acoperiți strugurii înainte de debutul vremii reci.

cultivarea strugurilor într-o seră

Sfaturi pentru alegerea unui soi

Lista celor mai bune soiuri de struguri include plante timpurii, rezistente la îngheț și neacoperitoare. Potrivit pentru cultivare în regiunea Moscova:

 1. Aleshenkin. Acest strugure, după plantare în regiunea Moscovei, dă o recoltă în 118 zile. Periile sunt foarte mari (până la 1,5 kilograme). Acest soi diferă prin faptul că boabele nu conțin semințe. Aleshenkin rămâne viabil la o temperatură de -26 grade. Totuși, acest soi are o rezistență slabă la ciuperci.
 2. Victoria. Recoltarea din struguri din acest soi se efectuează după 4 luni. Boabele au o culoare roz închis, au dimensiuni mari și au un gust dulce. Greutatea mâinii ajunge la 1 kilogram.
 3. Lydia. Boabele au o culoare închisă și au un gust dulce și acru. Lydia tolerează bine solul cu apă și efectele mucegaiului și oidiumului. Recolta apare la 5 luni de la înflorire. Lydia formează perii mici care cântăresc aproximativ 100 de grame.
 4. Kuderka. În ciuda faptului că strugurii dau roade târziu, vița de vie reușește să se coacă în regiunea Moscovei.Acest lucru se explică prin faptul că soiul poate rezista la înghețuri până la -30 de grade și face puține cereri în ceea ce privește zona de creștere. Kuderka este considerată o varietate tehnică de struguri, deoarece este folosită mai ales pentru fabricarea vinului.
 5. Jupiter. Recolta poate fi recoltată după 4 luni. Greutatea buchetelor lui Jupiter ajunge la 500 de grame. Boabele au culoarea purpurie, cu o aromă dulce și ușor de nucșoară. Jupiter poate rezista la înghețuri până la -27 grade.
 6. Râsul Tiara. Planta produce culturi până la jumătatea lunii august. Greutatea buchetului este mică și este de aproximativ 200 de grame. O viță de trei ani este capabilă să reziste la înghețuri până la -30 de grade. Boabele au un gust dulce și acru.
 7. Viteaz. Strugurii se disting printr-o viță de vie puternică, a cărei lungime atinge 10 metri. Recolta poate fi recoltată mai aproape de începutul toamnei. O viță de vie adultă poate rezista la înghețuri până la -10 grade.
 8. Fenomen. Boabele de culoare galben-alb sunt potrivite în principal pentru a face vin. Greutatea buchetului ajunge la 1 kilogram. Acest soi dă o recoltă până la începutul toamnei.
 9. Alfa. Soiul este potrivit pentru plantare în regiunea Moscovei, deoarece poate rezista la înghețuri până la -35 grade. Alfa se recoltează până la sfârșitul lunii august. De la o viță de vie se pot recolta până la 10 kilograme.
 10. Bivol. În regiunea Moscova, astfel de struguri produc la mijlocul lunii septembrie. Planta are timp să se coacă înainte de debutul vremii reci de toamnă.

cultivarea strugurilor într-o seră

Pentru regiunea Moscova, se recomandă selectarea culturilor auto-polenizate. Cea mai bună alegere este o cultură care poate rezista la efectele ciupercilor patogene.

Datele de aterizare

Pentru ca cultura din regiunea Moscovei să prindă rădăcină, este necesar să se respecte termenii când plantați vița de vie. Mai mult, tipul de soi influențează alegerea perioadei. Cultura plantării în regiunea Moscovei se realizează primăvara sau toamna. Dacă se alege prima opțiune, este necesar să aștepți ca solul să se încălzească până la o temperatură de +10 grade.

Este important să nu ratăm acest moment. Răsadurile la o dată ulterioară prind rădăcini.

Se recomandă părăsirea plantelor anuale toamna. Aceste struguri trebuie îndepărtate cu grijă din recipientul de depozitare. La lăstarii tineri, rădăcinile sunt deteriorate din cauza încărcărilor minore. Plantarea trebuie să fie finalizată până la jumătatea lunii octombrie.

plantarea strugurilor

Selectarea răsadurilor și a parcelei

Alegerea unui loc de plantare pentru o cultură în regiunea Moscovei trebuie efectuată cu diligență specială. În ciuda faptului că planta iubește o abundență de raze de lumină, nu se recomandă cultivarea viței de vie în zone deschise. O astfel de plantare în suburbi va duce la înghețarea rapidă a răsadurilor.

Pentru struguri, parcelele care îndeplinesc următoarele cerințe sunt potrivite:

 • latura de sud sau sud-vest;
 • în timpul zilei este luminat de soare mult timp;
 • există protecție împotriva vântului;
 • nu există pante naturale;
 • primăvara pământul se încălzește repede.

Strugurii pot crește în diferite tipuri de sol. Chernozemul sau gresia sunt considerate optime pentru plantare. Poate fi, de asemenea, cultivat în loam. Mai mult, ultima opțiune este cea mai potrivită, deoarece acest tip de sol este mai slab, datorită căruia se încălzește mai repede primăvara. Plantarea culturilor în zonele umede nu este recomandată. Majoritatea soiurilor nu tolerează o abundență de umiditate, datorită căreia se dezvoltă boli fungice.

cultivarea strugurilor într-o seră

Este recomandat să cumpărați răsaduri primăvara, înainte de primele zile ale lunii aprilie. Pentru plantarea în suburbii, sunt potrivite varza cu rădăcini luxuriante de o umbră ușoară. Când lucrați cu răsaduri, este necesar să pregătiți material de plantare. Pentru a face acest lucru, rădăcinile sunt tăiate astfel încât lungimea la capăt să fie de aproximativ 18 centimetri. Înainte de plantare, partea inferioară a răsadului este înmuiată într-o soluție de argilă (2 părți) și mulleină fermentată (1 parte), iar partea superioară în ceară topită sau parafină.

Procedura de aterizare

Pentru plantarea culturilor din regiunea Moscova, se recomandă alegerea zonelor cu sol multistrat și aciditate în intervalul 6,5-7. Strugurii nu trebuie cultivați în solul bogat în calcar.

Solul este pregătit amestecând în proporții egale:

 • lut;
 • cărămidă zdrobită (pietriș);
 • nisip;
 • humus.

humus proaspăt

Cenușă și superfosfați sunt de asemenea adăugați la compoziție în proporție de 500 de grame, respectiv 50 de grame, la 1 metru pătrat. Un astfel de sol trece în mod liber apa și aerul, oferind o nutriție normală viței de vie. Perioada optimă pentru plantarea unei culturi cu un sistem rădăcină închis este mai-iunie, cu una deschisă - aprilie-mai sau octombrie.

Dacă intenționați să crească mai multe plante pe un șantier, gropile ar trebui să fie săpate la o distanță mai mare de 1,5 metri.

Indiferent de soiul selectat, cultura din regiunea Moscova este plantată la o adâncime de 25 de centimetri. Înainte de a îngropa planta, trebuie să:

 • îndreptați rădăcinile, prevenind astfel ridurile;
 • plasați rinichiul superior la o adâncime de 5-8 centimetri;
 • înclinați vița de vie spre nord.

După plantare, răsadul trebuie legat de un suport de-a lungul căruia se va ondula. La sfârșit, strugurii se toarnă din abundență cu apă caldă și se închid o perioadă cu un film întunecat.

udarea strugurilor

Îngrijirea strugurilor

Indiferent de tipul soiului cultivat în regiunea Moscova, strugurii au nevoie de îngrijire. Urmând anumite recomandări, puteți obține o recoltă mare în fiecare an. Există mai multe reguli cu privire la modul de îngrijire a culturilor de struguri în regiunea Moscova. Începând de la începutul primăverii, este necesar să se aplice îngrășăminte minerale. Solul din jurul viței de vie este mulat cu ajutorul frunzișului descompus, care este așezat la o adâncime mai mare de trei centimetri.

Atunci când se cultivă o plantă în regiunea Moscovei, este important să se evite deficiența de magneziu în sol. Lipsa acestui oligoelement duce la moartea viței de vie. Pentru a preveni dezvoltarea bolilor, planta trebuie pulverizată la fiecare două săptămâni. Pentru aceasta se folosește un agent special, care este preparat prin amestecarea a 250 de grame dintr-un amestec de magneziu și sulf și o găleată de apă.

amestecuri de magneziu și sulf și găleți de apă.

Primăvara, în fiecare săptămână se aplică și îngrășăminte minerale cu o compoziție lichidă (până la maturarea fructelor). În calitate de top dressing se utilizează:

 • pentru solurile cu un conținut ridicat de alcali - compuși care acidifiază solul;
 • pentru soluri acide - compuși alcalinizatori.

În perioada în care a început sezonul de creștere, trebuie introdus humus din frunze, tratând în același timp trunchiul cu fugicidele. Timp important udă strugurii, evitând acoperirea cu apă a zonei. Când crești o plantă în suburbii, ar trebui să te asiguri că apa pătrunde până la o adâncime de 50 de centimetri. De obicei, 10 litri sunt suficienți pentru viță de vie, aplicat în fiecare săptămână. Udarea se realizează în caneluri care se rup lângă trunchi. La sfârșitul lunii august, apa este oprită, deoarece în această perioadă fructele de pădure capătă aromă.

struguri de măsline

La îngrijirea viței de vie, tehnologia agricolă nu este de obicei folosită. Necesitatea instalațiilor mecanizate apare atunci când mai multe plante sunt cultivate simultan pe șantier.

Configurarea și tăierea

Formarea coroanei evită apariția lăstarilor care nu vor da o recoltă. Dar pentru asta trebuie să știți cum să prune struguri... Când cresc o plantă în regiunea Moscovei, încep să formeze o coroană toamna, începând cu al doilea an. În primul sezon, grădinarii cu experiență recomandă să nu atingă răsadurile. În termen de un an de la plantare, vița de vie ar trebui să devină mai puternică și să câștige puterea necesară.

Începând cu cel de-al doilea sezon, încep să formeze lăstari. Tăierea se face în două etape:

 1. Toamnă. Înainte de vremea rece, tăiați la 2/3 din vița care necesită îndepărtarea.
 2. În primăvară. Anexele congelate sau defecte sunt eliminate.

Se recomandă urmărirea dezvoltării lăstarilor de la începutul apariției lăstarilor. Ramurile mari nu trebuie să fie lăsate să apară. În acest caz, randamentul strugurilor va scădea.

tăierea strugurilor

Cea mai simplă metodă de circumcizie este metoda Guino, care presupune efectuarea următoarelor manipulări:

 1. În primul an după plantare, se taie toamna, lăsând doi „ochi” deasupra suprafeței solului.
 2. În cel de-al doilea an, două lăstari reîncărcate sunt tăiate. Primul este lăsat mult timp pentru formarea de clustere, al doilea este scurtat la trei „ochi”.

În al treilea an, va apărea o viță de vie puternică din cel de-al doilea ochi, care va da o recoltă.

Cum să adăpostiți strugurii pentru iarnă?

Pregătirea pentru sezonul rece începe în toamnă. Acoperirea strugurilor care cresc în suburbi pentru iarnă ar trebui să fie în perioada în care apar înghețuri persistente de noapte cu o temperatură de -2 grade. În procesul de pregătire a unei plante pentru vreme rece, se folosește teren sau turbă. Pentru adăpost pentru iarnă, lăstarii tăiați sunt acoperiți cu sol cu ​​10-15 centimetri.

Dacă este necesar, vița de vie, cu ajutorul mijloacelor sau ramurilor improvizate, este fixată pe suprafața pământului. De sus, planta este închisă cu ramuri de molid. Dacă vița crește de-a lungul peretelui, panourile sunt așezate deasupra lăstarilor tăiați, care vor proteja strugurii de apa care curge de pe acoperiș.

adăpost de struguri

Pentru ca vița să-și păstreze capacitatea de a produce culturi, se recomandă să colecteze cât mai multă zăpadă și să o așezi în locul unde crește recolta. Nu folosiți folie de plastic pentru a izola planta. În absența ramurilor de molid, se folosesc paie sau frunze.

Adăpostindu-se primăvara

Primăvara, cultura este eliberată de la adăpostul ei. Stratul de pământ este îndepărtat, iar izolația organică este îndepărtată doar pentru o zi. Noaptea, se recomandă re-așezarea frunzelor sau ramurilor de molid. În perioada martie-mai, nu trebuie îndepărtate bețișoarele sau alte mijloace de fixare a culturii pe pământ. Este permisă eliberarea completă a instalației de izolare atunci când se stabilește vreme caldă constantă. Din acest moment, cultura poate fi legată.

Procedura de recoltare

Majoritatea soiurilor produc culturi fie la sfârșitul lunii august, fie la începutul lunii septembrie. Unele tipuri de struguri coacă în regiunea Moscova timp de o lună. În același timp, este important să se recolteze la timp. Fructele de pădure excesive au un gust neplăcut și sunt potrivite pentru a face vin de casă. În plus, recolta târzie atrage dăunători.

Boabele se culeg de mână. Buchetele sunt tăiate cu o pruner de grădină. La recoltare trebuie să aveți grijă pentru a evita deteriorarea boabelor. Fructele defecte putrezesc rapid, ceea ce face ca întregul buche să sufere.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac