Caracteristici distinctive ale hibrizilor de coacăz și cireș, plantare și îngrijire, reproducere

Mulți grădinari ruși încearcă să crească soiuri neobișnuite de culturi horticole pe curțile lor. Experții într-o astfel de situație sfătuiesc să fie atenți la hibrizii de coacăze și cireșe, care dau o recoltă decentă de fructe de pădure care diferă nu numai prin aspect, dar și prin gustul lor unic. Datorită eforturilor crescătorilor, există mai mult de o varietate de astfel de culturi pe piața horticolă, de aceea, înainte de plantare, este recomandat să aflați despre cei mai buni reprezentanți și regulile de îngrijire.

Povestea originii

Apariția hibrizilor este asociată cu mulți ani de muncă ai crescătorilor, care timp de mai mulți ani au efectuat experimente pentru îmbunătățirea caracteristicilor externe și gustative ale fructelor de coacăz și cireș, pentru a crește rezistența la stres a culturilor la factorii de mediu. Inițiatorul unei astfel de lucrări în țara noastră a fost Michurin, ale cărui prime rezultate în obținerea de noi culturi nu au fost întotdeauna pozitive. Lucrările la hibrizi de reproducție au fost desfășurate în mod activ în Germania, Suedia, Anglia.

hibrid de cireș și coacăz

Astăzi, există multe soiuri hibride de coacăze și vișine pe piața horticolă. Principalele diferențe constau în aspectul și gustul fructelor de pădure, cerințe pentru condiții de creștere.

soiurile

Rezultatul eforturilor crescătorilor de a obține un hibrid de coacăze și cireșe a fost apariția mai multor soiuri de yoshta. Ca urmare a încrucișării coacăzelor și coacăzului, s-au obținut următoarele tipuri de culturi de grădină:

  • EMB este un tufiș înalt până la 1,8 m înălțime, fructele ating o dimensiune de până la 5 g și se coacă timp de 2 luni;
  • Crohn este un soi cu randament mediu, cu fructe de pădure mici, care nu pot cădea mult timp;
  • Rekst este rezultatul selecției rusești, dând fructe de pădure de până la 3 g;
  • Yohini este o varietate productivă, cu o aromă unică de fructe de pădure, capabilă să atingă o înălțime de 2 m;
  • Moro este un soi de coloană care produce fructe cu aromă de nucșoară și crește până la 2 m.

Soiul Yohini

Un hibrid de cireșe și cireșe, așa-numitele cerapadus, nu au câștigat popularitate în țara noastră datorită gustului specific al fructelor de pădure. Experimentele cu cireșele s-au încheiat pozitiv, rezultatul a fost apariția unei noi specii - Duke. Cele mai populare soiuri includ cireșul Miracle, Spartanka, Komsomolskaya.

Un hibrid de cireș și coacăz diferă de părinți într-o imunitate mai puternică față de boli și capacitatea de a tolera condiții dificile de creștere.

Nu se caracterizează prin deficiențele lor sub formă de spini și lipsa de rezistență la îngheț. Avantajul plantelor este boabele mai mari, cu un gust unic.

Condiții de plantare și de creștere

Yoshta formează un tufiș care atinge o înălțime de 2 m.Un arbust adult are aproximativ 20 de lăstari de vârste diferite, iar sistemul de rădăcini se extinde cu 0,5 m adâncime. Planta este adesea folosită ca arbust ornamental. Planta necesită plantarea într-o zonă deschisă, luminată. Distanța dintre tufișuri trebuie să fie de cel puțin 0,5 m și ar trebui să fie de 0,7-2 m față de alte culturi.

hibrid de cireș și coacăz

Yoshta este plantată primăvara sau la începutul sezonului de toamnă. Planta este hrănită cu aceleași îngrășăminte care sunt utilizate pentru o mai bună creștere a coacăzelor și a coacilor. Tufele unice trebuie să formeze o coroană, nu sunt necesare costuri semnificative pentru tăierea lăstarilor. Hibridul necesită o udare suficientă.

Hibrizii de cireș sunt, de asemenea, plantați în zone luminate, păstrând o distanță de 5 m între copaci, majoritatea culturilor sunt autofertile, de aceea, pentru a obține o recoltă este necesar un număr de polenizatori. Creșterea necesită un sol fertil care conține un amestec de humus, gazon și îngrășăminte care conțin azot. Îngrijirea plantelor nu este dificilă. Primăvara, sunt necesare măsuri de tăiere și prevenire pentru prevenirea infecțiilor fungice. În caz de precipitații naturale insuficiente, se efectuează udări suplimentare.

hibrid de coacăz și cireș

Metode de reproducere

Reproducerea hibrizilor se realizează prin butași, procese bazale sau prin împărțirea unui tufiș. Această din urmă metodă este utilizată doar pentru yoshta, dacă este necesar un transplant de plante. Pentru supraviețuire, ar trebui să rămână 1 sau 2 lăstari sănătoși și puternici, cu rădăcini puternice. Înainte de plantare, se recomandă tratarea lăstarilor rădăcinilor cu cărbune. Garanția obținerii unei recolte de calitate corespunzătoare constă în achiziția unei răsaduri sănătoase de înaltă calitate, alegerea locului de plantare corect și respectarea recomandărilor pentru cultivarea plantei.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac