Descrierea și caracteristicile soiurilor de cireșe columnare, plantare și îngrijire, modul de prune

Cireșele pot fi adesea găsite în parcele personale și în grădini - înflorește frumos, fructele fructe suculente sunt bune atât proaspete, cât și în compoturi și gemuri. Datorită muncii crescătorilor, soiurile de cireșe coloane devin din ce în ce mai populare. Acești copaci atractivi, compacti și fructiferi se simt excelent în climele blânde și nu provoacă probleme de îngrijire.

Caracteristici ale vizualizării

Caracteristica expresivă a soiului este reflectată în nume - trunchiul copacului are forma unei coloane, din care se extind ramuri scurte. Nu ocupă mult spațiu în grădină, subspecii pitice sunt cultivate în câmp deschis, precum și în ghivece. Cea mai mare varietate, Columnar Queen, atinge o înălțime de cel mult 2,5 m.

caracteristicile soiurilor

Copacii colorali sunt în miniatură, vor decora orice grădină și vor completa compoziția în designul peisajului. Potrivit pentru cultivare într-o seră sau grădină de iarnă. În același timp, avantajele soiului nu se rezumă doar la aspect, ci și la randamentul și gustul fructelor de pădure.

Cele mai bune soiuri

Cireșul coloană este reprezentat de mai multe soiuri cu ușoare diferențe. Printre cele populare sunt Rapture, Tiny și Queen Columnar. În conformitate cu cerințele pentru condiții și îngrijire, acestea sunt potrivite pentru creșterea în regiunea Moscovei.

mai multe soiuri

Bebelus

Arborele pitic crește aproximativ 2 m, coroana are o formă piramidală, lățimea de 50-80 cm.Este bună în perioada de înflorire, la începutul primăverii. Inflorescențele sunt luxuriante, duble, roz deschis, foarte parfumate.

Dă o recoltă abundentă, fructele de pădure sunt mari - 8-10 g fiecare, suculent, dulce și acru. Potrivit pentru consum proaspăt, pentru deserturi, coacere și conservare. Copilul este adesea folosit ca copac ornamental, decorează grădina în timpul înfloririi și fructificării.

Necesită izolare pentru iarnă, cu umiditate excesivă, poate suferi de putregaiul fructelor și boli fungice.

copac pitic

desfătare

Acest soi provoacă o încântare reală cu productivitatea sa - aproximativ 25 kg de fructe de pădure sunt recoltate de la un copac adult, în timp ce înălțimea sa nu depășește 2 metri. Cireșele sunt mari, câte 10-15 g fiecare și dulci, se coacă în a doua jumătate a lunii iulie. Sunt buni să mănânce proaspăt, să dea copiilor.

Delight este de asemenea potrivit pentru plantarea în containere speciale închise. Rezistent la boli, suferă de ger în sezonul rece.

copac matur

Regină

Acești copaci sunt cei mai mari dintre arborii colorali, atingând o înălțime de 2,5-3 metri. În același timp, există mai puține fructe de pădure decât în ​​descrierea soiurilor Malyutka și Vostorg - în medie 7 g. Cireșa este foarte frumoasă în timpul înfloririi, are o aromă puternică și inflorescențe roz.

Dintre avantaje - îngrijire fără pretenții, duritate bună de iarnă și imunitate la boli.

regina cireșă

Plantarea și plecarea

Cireșele coloane nu necesită îngrijiri complexe, dar ar trebui să fii atent atunci când alegi un loc pentru răsaduri.

Copacii adoră soarele și căldura. O zonă însorită protejată de vânt este potrivită pentru ei. Nu trebuie să fie mare, minim distanța dintre vișine - jumătate de metru. Compoziția solului contează, de asemenea, prea umed va avea un efect rău asupra creșterii arborelui. Solul negru slab și fertil este bine potrivit. Înainte de plantarea unei răsaduri, groapa pentru aceasta este fertilizată cu îngrășăminte organice și minerale.

Când selectați materialul de plantare, acordați atenție integrității rinichiului superior. În timp ce răsadul este înrădăcinat, este necesar să se mențină conținutul de umiditate al solului, apoi se udă după nevoie.

creșterea copacilor

Fertilizarea cireșelor se face primăvara - se aplică îngrășăminte ale unui complex de azot, de exemplu, nitrat de amoniu, iar toamna - cu îngrășăminte cu fosfor. O dată la doi-trei ani, în timpul dezlegării de toamnă, pământul este îmbogățit cu humus sau gunoi de grajd.

Pentru a proteja copacii de boli fungice și dăunători, pulverizarea preventivă se efectuează de două ori pe an. Este important ca fondurile să nu se acumuleze în viitoarele fructe de pădure. Frunzele și fructele cu urme ale bolii sunt îndepărtate și arse pe rug.

plantarea unui copac

Normele pentru plantarea și lăsarea unei cireșe columnare sunt simple, punctele principale sunt:

  • alegerea unui loc pentru răsaduri;
  • udare în timp util;
  • îndepărtarea buruienilor din zona rădăcinii;
  • hrănire periodică;
  • prevenirea bolilor fungice;
  • izolarea trunchiului și a zonei radiculare pentru iarnă.

înflorirea primăverii

Tunderea

Problema modului de a prune fructele și fructele de pădure îi îngrijorează pe grădinari. Marele avantaj al soiurilor coloane este că tulpina dreaptă nu are nevoie de formare suplimentară a coroanei.

răsaduri de boabe

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac