Cele mai bune soiuri de vișine pentru Rusia centrală, auto-fertile, timpurii și subdimensionate

Privind Registrul de Stat, puteți găsi multe soiuri de cireșe, dar nu toate sunt potrivite pentru cultivarea în Rusia centrală. Cum să alegi un cireș care să poată produce o recoltă bună, să reziste la schimbări de temperatură și să reziste la condiții adverse?

Criterii de selecție pentru soiuri

Atunci când alegeți un soi de cultură pentru aceste regiuni, este necesar să vă concentrați pe criteriile principale: randament, rezistență la temperaturi scăzute, timp de maturare, propensiune la boli și dăunători.

Duritate de iarnă

Cele mai stricte cerințe pentru această calitate ar trebui să fie prezentate la selectarea cireșelor pentru cultivare în regiunile nordice ale benzii de mijloc. În regiunile sudice, iernile nu sunt atât de severe.

Cireșul este sensibil la extremele de temperatură, însă, datorită reproducerii, a fost posibil să se obțină soiuri care să reziste primăvara târziu și să întoarcă înghețurile în iunie, datorită cărora mugurii, florile, frunzele și lăstarii pot muri.

Pentru un astfel de climat, nu ar trebui să alegeți soiuri care înfloresc prea devreme, chiar și cei mai rezistenți la îngheț pot pierde florile lor în cazul înghețurilor bruște. Puteți amâna procesul de înflorire cu ajutorul unui adăpost aproape de trunchi, pentru aceasta se folosește material ușor sau fân.

o mulțime de cireșe

Termeni de maturare

Toate culturile sunt împărțite în trei tipuri, în funcție de perioada de maturare a fructelor:

  • maturare timpurie - fructele se coacă până la sfârșitul primei luni de vară;
  • fructe de padure medii - coapte pot fi eliminate după 15-20 iulie;
  • târziu - maturarea are loc la sfârșitul lunii iulie și august.

În regiunile nordice ale benzii de mijloc, plantarea soiurilor timpurii de pomi fructiferi și tufișuri este asociată cu o serie de riscuri - acestea pot înflori atunci când temperatura aerului scade temporar - noaptea sau dimineața. Dar speciile de maturare târzie sunt, de asemenea, problematice - nu au întotdeauna suficientă vară scurtă pentru ca fructele lor să se coacă.

diferite soiuri de cireșe

Randament

Cel mai adesea, cireșii încep să dea roade în 5-6 an după plantare. Există soiuri de cultură timpurie și specii hibride care pot produce culturi încă din 2-4 ani. Cireșele Bush, de exemplu, vișinele de pâslă, sunt cu o creștere mai rapidă decât soiurile standard. În culturile cu creștere timpurie, randamentul crește mai intens, iar această calitate pozitivă este foarte apreciată în condițiile grădinăritului riscant pe banda de mijloc.

Există o modalitate sigură de a accelera debutul cireșelor de fructificare cu 2-3 ani - altoire.

Soiuri de cireș pentru Rusia centrală

Crescătorii au crescut mai mult de o duzină de soiuri și hibrizi de cireșe cu diferite caracteristici, inclusiv randament și proprietăți adaptive. Luați în considerare cea mai populară specie potrivită pentru plantarea la latitudinea medie

cireșe coapte

Fată cu ciocolată

Fructele se coacă la începutul verii, cultura este foarte rezistentă la temperaturi scăzute. Fructele de pădure sunt visiniu, cu gust acru, de mărime mică, cu o pulpă suculentă și densă. În medie, un copac dă 15-17 kg de fructe de pădure, înălțimea plantei atinge 2,5 m. Procesul de fructificare are loc la sfârșitul lunii iunie.

Curaj

Un soi de maturare timpurie care nu necesită polenizare încrucișată. Boabele Shpanki sunt dulci-acrișoare, suculente, de dimensiuni mici, aplatizate.

Spank coasă

Cultura se distinge printr-un randament crescut - 50-60 kg fructe de pădure dintr-un copac pe sezon. Înălțimea copacului atinge adesea 5,5-6 m.

Zhukovskaya

Înălțimea copacului cu o coroană de răspândire, dar mică, nu depășește 2,5 m. Cireșele dau fructe cu fructe suculente, care sunt minunate pentru diverse deserturi. Au dimensiuni cordate și medii. Cultura este moderat rezistentă la boli.

prihor

O varietate populară de cireș cu maturare târzie, care se descurcă bine în climatul continental temperat. Fructe în fructe mici, rotunde, de culoare roșie închisă, cu un gust dulce și acru.

roșu de cireș

Recolta de la Robinovka este abundentă, atingând 0,5 centenari pe copac, care se înmulțește în medie la începutul ultimei luni de vară. Cultura necesită „vecini” care acționează ca polenizatori, adică este necesar să plantăm în apropiere visine tip Shubinka, Bunuri de consum negre, Lyubskoy.

Volochaevka

Atunci când alegeți culturi auto-fertile cu fructe mari pentru parcela personală, ar trebui să acordați atenție Volochaevka - o cireșă rezistentă la iarnă, care poate rezista la înghețuri până la -30 de grade. Dar dacă temperatura scade sub acest marcaj, atunci rinichii ei pot fi grav deteriorați. Cireșul acestui soi crește sub forma unui copac de dimensiuni medii, cu o coroană nu prea densă.

Prima dată când fructează în al patrulea an după plantare, 10-14 kg fructe de pădure pot fi recoltate dintr-un copac, ceea ce este considerat un randament ridicat.

Multe tufișuri și copaci necesită polenizatori, dar soiurile autofertile ar trebui să fie alese dacă dimensiunea parcelei nu permite mai multe culturi.

cireșul volchaevka

De regulă, culturile de tufișuri intră mai repede în procesul de fructificare, produc și mai multe fructe de pădure decât copacii. Cei mai mulți grădinari cu experiență preferă soiuri de cireșe subdimensionate și din motive întemeiate. Sunt mai potrivite pentru creșterea în zonele cu vânt, nu sunt atât de periculoase pentru spălarea cu apele subterane, deoarece sistemul lor rădăcină nu merge mai adânc.

Principii în creștere

Cireșul nu este cea mai capricioasă plantă fructifică, cu toate acestea, atunci când plantați o cultură într-o anumită regiune și îngrijirea ulterioară, merită să aveți în vedere unele caracteristici, inclusiv cele climatice.

Plantarea unei răsaduri

Există două perioade potrivite pentru plantarea răsadurilor - primăvara se poate face înainte ca mugurii să se deschidă, iar toamna - cel târziu la jumătatea lunii octombrie. Mijlocul primăverii este considerat cel mai bun moment, dar în toamnă este asigurat un sortiment mai mare de soiuri, există o mulțime de alegeri. Dacă răsadurile au fost achiziționate la sfârșitul toamnei, pot fi săpate pe șantier într-o gaură deschisă în pământ și acoperite, iar primăvara pot fi mutate într-un loc permanent.

Pe banda de mijloc din diferite regiuni, solul poate diferi semnificativ - acest lucru se aplică nu numai compoziției, ci și nivelului de aciditate și fertilitate. Puteți găsi atât zone foarte fertile, cu pământ sărac, cât și sol sărac, podzolic, unde aciditatea este foarte mare.

plantarea cireșelor

În solul puternic, acid, culturile cresc slab, se dezvoltă încet și dau roade mai târziu.Prin urmare, înainte de plantarea răsadurilor, trebuie dezoxidat cu cenușă, var sau pulbere de dolomită. O găleată de nisip și un kilogram de cenușă sunt adăugate pe pământ dintr-o gaură. Cantitatea de alți aditivi este determinată pe baza acidității solului.

Apa subterană nu trebuie să fie mai mare de un metru și jumătate adâncime, dacă este mare, atunci varza trebuie să fie plantată într-o zonă ridicată. Mărimea groapei de plantare pentru cireșe este următoarea: adâncimea - 0,5 m cu lățimea de 0,6 m. Plantele soiurilor stufoase trebuie așezate la o distanță de cel puțin 2 metri unul de celălalt, distanța minimă dintre copacii înalți este de 3 metri.

Udarea

Cireșul tolerează bine perioadele uscate. Pe banda de mijloc, este udată în timpul înfloririi și maturizării fructelor, dacă nu există precipitații, la viteza de 5 găleți de apă pentru o plantă. Ultima udare are loc în luna octombrie, când frunzișul se stinge.

udarea cireșelor

Top dressing

Toamna, solul pentru cireșe este hrănit cu îngrășăminte cu fosfor și calciu. Primăvara, grădinarii cu experiență recomandă fertilizarea pământului cu fertilizare cu azot - excremente de păsări, azofos. Din ele se prepară o soluție cu o concentrație slabă.

Tunderea

Este necesar să aveți grijă de coroană în mod regulat - îndepărtați ramurile uscate și scurtați lăstarii, a căror lungime depășește 40 cm. În toamnă, este mai bine să faceți acest lucru în octombrie, până când vin gerurile, iar primăvara, în martie, până când sucurile încep să se miște. Ramurile înghețate sunt tăiate după spargerea mugurilor.

cireșe

Prevenirea bolilor

Cireșii și tufișurile sunt adesea afectate de boli fungice și chiar și cele mai rezistente pot suferi, dacă apar condiții meteorologice nefavorabile. Pentru a reduce riscurile, se recomandă curățarea solului de sub copac de frunzele căzute și arderea în toamnă.

Pentru prevenire, este util să pulverizați planta cu compoziții care conțin cupru - o soluție de sulfat de cupru sau oclorură, un amestec de sulfat de cupru și var. Procedura trebuie efectuată de preferință înainte de înflorire și după recoltare. La primele manifestări ale infecției fungice, se recomandă utilizarea medicamentului "Horus".

Astăzi, există multe culturi și hibrizi de cireș care prosperă în condițiile climatice din Rusia centrală. Și dacă nu cu mult timp în urmă, aici au fost crescuți copaci, obținând fructe cu gust mediu și scăzut, atunci grădinarii moderni au ocazia să obțină o recoltă de fructe fructuoase, mari, dulci. Principalul lucru este să alegeți soiul potrivit și să aveți grijă competentă pentru secție.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac