Calendarul semănat lunar al grădinarului și grădinarului pentru 2020 și a mesei de plantare

Studiind calendarul de însămânțare lunară pentru 2020, grădinarii și grădinarii colectează informații utile pentru a înțelege când este mai bine să plantezi o plantă și să ai grijă de ea. Și toate pentru a crește indicatorul de randament. Pe lângă zilele favorabile și nefavorabile, calendarul va indica neutru și vă va permite, de asemenea, să alegeți momentul potrivit pentru udare și fertilizare.

Ce trebuie să știți despre fazele lunii

Un astfel de concept ca un ciclu astronomic are o influență importantă asupra creșterii culturii, în unele cazuri este decisiv. Se crede că dacă respectați anumite reguli, puteți recolta o recoltă bună și optimiza munca pe site.

Semilună de ceară

Într-o măsură mai mare, faza este potrivită pentru influențarea lăstarilor, dar „atingerea” rădăcinilor în această perioadă nu este recomandată.

Grădinarii recomandă în acest moment:

 1. Hrănește cultura cu îngrășăminte minerale sau folosește materie organică.
 2. Lucrați solul, efectuați dezlegarea.
 3. Apa, precum și vaccinarea, selectează butași pentru plantare.

În această fază lunară, puteți transplanta și chiar, în unele cazuri, plante de plante, dar fără a atinge sistemul de rădăcini.

calendarul lunii

Faze de lună plină

Acestea sunt doar trei zile în care următoarele tipuri de lucrări nu ar trebui să fie efectuate pe site:

 • plantele de altoire nu sunt recomandate;
 • nu taiați, nu îndepărtați copiii vitregi și lăstarii;
 • de asemenea, nu efectuați îndepărtarea ramurilor uscate, a frunzelor și a tulpinilor.

Dar puteți efectua alte activități care implică grija culturii:

 1. Nu este interzisă îndepărtarea buruienilor sau subțirele de păduri dense.
 2. Măsurile de protecție care vor scăpa de dăunători și boli nu vor fi inutile.

În timpul lunii pline, grădinarii cu experiență se angajează în recoltarea și recoltarea semințelor pentru plantare. În acest timp, puteți crea spații care nu necesită tratament termic.

ștergerea ramurilor

Lună în scădere

Este considerat un moment nefavorabil pentru lucrul la sistemul radicular, precum și la lăstari. În acest moment, se recomandă:

 • este mai bine să plantezi leguminoase, precum și plante bulboase și rădăcinoase;
 • puteți hrăni culturile care cresc pe site, precum și să eliminați buruienile și lăstarii supraîncărcați;
 • merită recoltat, uscat fructe și ciuperci.

Atenţie! Pe luna în scădere, încep să efectueze semifabricate, iar cele care necesită tratament termic sunt mai potrivite.

Fazele lunii noi

În timpul lunii noi, este mai bine să eliminați de pe site toate lăstarii și plantele care s-au uscat sau au fost deteriorate. Este posibil să se efectueze lucrări de cultivare care să poată scăpa de dăunători și boli.

Recoltarea în acest moment nu este rea, precum și prepararea ierburilor medicinale pentru iarnă. Dar nu trebuie să efectuați următoarele lucrări pe site pe luna nouă:

 1. Mai bine să amâne săparea pământului.
 2. Excludeți semănatul, transplantul și plantarea în sol sau în condiții de seră pentru orice cultură.

aterizare la program

Ce plante pot fi plantate pe luna în creștere?

De data aceasta va fi favorabil pentru plantarea culturilor care se întind în sus, cresc odată cu luna și așează lăstari și fructe deasupra suprafeței solului. Lista ar trebui să includă:

 • vinete, dovlecel, dovleac;
 • verdeață și orice, ardei dulci și ardei gras;
 • fasole, porumb, roșii și căpșuni.

Nu este interzis să plantezi plante medicinale sau picante (mărar, busuioc, mentă, balsam de lămâie, rozmarin, valerian). Cu condiția să se „întindă” și să nu se răspândească de-a lungul pământului.

răsaduri de vinete

Ce să aterizezi pe luna în scădere?

Grădinarii știu că în această fază este posibil să semeni culturi care produc fructe situate în imediata apropiere a terenului. Se preferă:

 1. Fasole, cartofi, morcovi.
 2. Puteți planta usturoi, ceapă, ridichi și anghinare din Ierusalim în pământ.

Dar cu cea mai mare nerăbdare această perioadă este așteptată de grădinarii care plantează plante și arbuști fructiferi. Pregătesc butași în avans pentru a le planta pe luna în scădere.

De data aceasta este bun și pentru plantarea plantelor cu flori, florile prind rădăcini.

aterizare în gaură

Ce plante să plantezi pe luna nouă și luna plină?

În acest moment, este mai bine să nu plantați nicio plantă, deoarece, fie pe o lună plină, fie pe o lună nouă, există riscul de a întâmpina o astfel de problemă precum germinarea săracă a semințelor. Puieții nu sunt plantați, de asemenea, există o mare probabilitate ca aceștia să moară.

Dar aceste căsuțe de vară (lună nouă și lună plină) sunt potrivite pentru recoltare, deoarece în acest moment fructele plantei, ca și tulpinile sale, sunt pline de vitalitate.

lăstari

Este posibilă îngrijirea plantelor în timpul unei eclipse lunare?

Nu, o astfel de perioadă, inclusiv cu trei zile înainte și trei zile după, este perioada în care este mai bine să nu deranjați solul și culturile care cresc pe el.

Care sunt consecințele încercărilor de debarcare și manipulare a îngrijirii plantelor:

 • distruge răsadurile;
 • încetinește semnificativ creșterea și dezvoltarea acestora;
 • reduce randamentul recoltelor.

De regulă, eclipsele apar în timpul lunii pline, din acest motiv timpul lunii pline este considerat nefavorabil pentru debarcări.

De asemenea, eclipsele solare afectează în mod negativ toate indicatoarele de mai sus.

lucrați cu flori

Ar trebui să ai încredere și să folosești calendarul lunar?

Dinamica pozitivă, supusă tuturor regulilor, nu va face ca rezidentul de vară să aștepte mult. Grădinarii folosesc cu bucurie calendarul și reține că funcționează.

Dacă există îndoieli cu privire la eficacitatea metodei, atunci practica le poate risipi. Este mai bine să verificați toate recomandările calendarului pentru a vă asigura că sunt eficiente.

Semne zodiacale și lucrări în grădină

Planul grădinii pentru efectuarea lucrărilor pe șantier depinde și de aspectele astrologice. Nu te mira, dar fazele lunii nu sunt totul. Merită să ținem cont de semnele din spate, deoarece acestea afectează și creșterea și dezvoltarea culturilor care cresc pe șantier.

greblă la picioare

Cum astrologia va ajuta grădinarii:

 1. Semnele de foc te vor ajuta să obții o recoltă bună de la plantele fructifere, Săgetător, Berbec și Leu au un efect benefic asupra legumelor cu frunze.
 2. Când semnele Pământului (Taur, Capricorn, Fecioară) stăpânesc pe cer, nu uitați să aplicați îngrășăminte, ele vor ajuta la optimizarea creșterii sistemului rădăcinii și, prin urmare, la îmbunătățirea ratei de supraviețuire a culturii.
 3. Dacă doriți să obțineți o grădină înflorită, atunci plantați plante, precum și hrăniți-le în perioada în care Luna este în semnele de aer (acestea includ Gemeni, Vărsător, Balanță).
 4. Semnele de apă ale zodiacului se disting printr-o influență pozitivă asupra sistemului de foioase, în această perioadă, se poate efectua orice lucrare legată de lăstari. Aceste semne includ: constelația Scorpion, Rac, Pești.

Ajutor: legumele plantate în pământ sau în seră vor crește rapid dacă luna ar fi în semnul Berbecului, Săgetătorului sau Leului în timpul plantării.

Instrumente de grădinărit

Tabelul zilelor favorabile și nefavorabile pentru plantarea și îngrijirea plantelor pentru 2020

Atunci când formați un calendar de grădină timp de luni, nu uitați că fiecare dintre ele are zile favorabile și nefavorabile. Acest lucru face ajustări ale lucrării, dar dacă calendarul de aterizare lunară ajută la creșterea semnificativă a randamentului și la optimizarea lucrării, atunci are sens să urmați recomandările sale.

ianuarie

De această dată cu greu poate fi numit favorabil pentru plantarea semințelor, motivul pentru toate sunt condițiile de temperatură necorespunzătoare, care nu permit lucrul pe stradă. Dar în ianuarie, te poți ocupa cu alegerea răsadurilor și pregătirea solului.

date pentru lucru

În ce zile în ianuarie poți planta anumite culturi:

Culturi solanice: roșii, ardei, vineteputeți planta răsaduri pe numerele 1 și 2, apoi 10 și 11, și după - numai de la 27 la 29.
Legume și ierburi picanteeste mai bine să transferați plantarea semințelor în 20 și 25, puteți face acest lucru pe 29.

Dar este mai bine să aplicați îngrășăminte pe sol de la 1 la 5, dacă este necesar, repetați toate procedurile din 19-20.

tipuri de post-recoltare

februarie

Dacă trăiești într-o climă caldă sau ești fericitul proprietar al unei sere încălzite, poți planta culturi care au o fază lungă de creștere în sol.

Vinetele, roșiile, ardeii și dovlecelul pot fi plantate în următoarele zile ale lunii:6 la 8 și 25 la 27.

 

Varză de toate soiurile și tipurile:procedurile pentru plantarea răsadurilor în sere se efectuează la sfârșitul lunii, de preferință între 22 și 23.
Usturoi, ceapă, ierburi:mijlocul lunii, de la 16 la 17, este ideal, precum și sfârșitul - de la 23 la 25.
Morcovi, cartofi, ridichi și anghinare din Ierusalim:dacă este necesar, puteți planta aceste plante în seră la sfârșitul lunii - între 23 și 26.
Castraveți, pepeni și pepene verde:plantarea semințelor în cupe sau germinarea acestora începe pe data de 24.

varza alba

Martie

În curând va fi necesar să puneți grădina în ordine, să vă pregătiți pentru evenimente de plantare. Dacă decideți să începeți plantarea răsadurilor într-o seră folosind căni sau cutii, atunci dați preferință următoarelor zile ale lunii:

15 și 16, precum și 23 și 24:aceste zile vor fi favorabile pentru plantarea de roșii, precum și vinetele și alte umbre de noapte.
21 și 22:mai bine să plantezi varză.
La mijlocul lunii, de la 15 la 17:începe să plantezi semințe de castraveți și pepeni.
Zilele de la sfârșitul lunii pot fi considerate universale pentru desfășurarea oricărei lucrări de plantare:de la 22 la 25.

Aprilie

Cele mai favorabile zile din această lună sunt ușor de calculat. Când pregătiți puieți, acordați atenție la mijlocul și sfârșitul lunii.

Zile favorabile pentru plantare:Nefavorabil:
11, 12, de la 29 la 23, apoi de la 27 la 30.

 

nu este recomandat să efectuați nicio lucrare pe site în ziua a 5-a, precum și la începutul lunii (2, 3, 4).

transplantare

Mai

Dacă doriți ca o grădină să crească pe site, atunci transplantul de răsaduri ar trebui să aibă loc exclusiv în zilele potrivite, vorbim despre mijlocul lunii.

Timp favorabil pentru plantare:Zile nefavorabile:
 

de la 8 la 10, apoi de la 17 la 19, apoi de la 26 la 28.

aceasta este perioada cuprinsă între 5 și 11 mai.

 

iunie

În această lună este mai bine să efectuați nu lucrări de plantare, ci altele vizează îngrijirea plantelor care încep să câștige forță sub razele calde ale soarelui.

Zile potrivite pentru efectuarea diferitelor lucrări pe șantier:Fertilizare:Tăierea lăstarilor și îndepărtarea vitregilor:
mijlocul lunii, începând cu data de 10 și se încheie pe 25, se recomandă reluarea activității mai aproape de sfârșitul lunii, în perioada 27-30.lucrează în perioada 18-19 iunie.

 

este amânată până la sfârșitul lunii și are loc pe 20.

 

îndepărtarea pașilor

iulie

În acest moment, se face semănarea din nou a semințelor de varză, este mai bine să faceți acest lucru din 8 până în 10 din lună.

Arbori de grâu:Desfacerea solului:Controlul dăunătorilor:
mijlocul lunii și începutul lunii iulie sunt ideale, începând cu data de 2 și terminând pe 7.13, 14, 15, 18, 19.

 

sfârșitul lunii începând cu data de 23.

 

August

În această lună, recolta începe, durează până la jumătatea lunii septembrie, în unele cazuri chiar mai mult.

Cel mai bine este să faceți astfel de lucrări pe site în următoarele zile:Când este mai bine să nu atingeți pământul:
De la 11 la 13. Apoi - de la 17 la 19 și la sfârșitul lunii - din 23 până la 29 august.1 și 30 august.

 

recoltat

Septembrie

În septembrie, pe site-ul 15 și 28 nu se efectuează nicio lucrare. Iar recolta continuă până în 20 de lună.

octombrie

După recoltare, puteți planta culturi care vor „iarna” în pământ.

Ceapă, usturoi și alte plante:la începutul lunii, până la 10 numere. Dar mai bine pe 1 sau 2 octombrie.
Morcov:5 sau 6, sau mai bine 10.

noiembrie

În această lună este mai bine să mulgeți solul, deoarece oficial toate lucrările pe șantier au fost deja finalizate.

morcov pe masă

decembrie

În această lună, grădinarul se poate relaxa și bucura de rezultatele lucrărilor efectuate pe șantier în primăvară și vară.

Orice activitate din țară sau din grădină este mai bine coordonată cu calendarul lunar, așa cum fac grădinarii cu experiență, care doresc să optimizeze munca și să obțină o recoltă decentă.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac