Descrierea și caracteristicile pomului Orlinka, plantare, creștere și îngrijire

Atunci când intenționați să crească o grădină de lux, grădinarii sunt sfătuiți să acorde atenție pomului Orlinka, care se poate lăuda cu multe avantaje. Înainte de a merge la o creșă dovedită pentru o răsaduri, este mai bine să studiați toate caracteristicile copacului.

Avantajele și dezavantajele soiului

Orlinka are multe caracteristici atractive care cu siguranță vor atrage atenția grădinarilor. Printre avantaje se remarcă:

  • leadership printre soiurile rezistente la îngheț;
  • undemandingness;
  • calități comerciale și gustative ale fructelor;
  • maturitate timpurie;
  • Randament.


Dintre neajunsuri, se remarcă doar una - o perioadă extinsă de fructificare.

Istoria creșterii pomilor de la Orlink

Soiul a fost crescut în Orel de către Institutul de Cercetări All-Russian în 1978. Primul salut și Stark Erliost au fost folosite pentru traversare. De câteva decenii, soiul s-a răspândit în toată Rusia.

Date externe

Este recomandat să studiați în prealabil descrierea arborelui. Acest lucru vă va permite să determinați cu ușurință locul lui Orlinka în grădină, pentru a preveni erorile de plantare.

vultur de mere

Înălțimea copacului și lățimea coroanei

Înălțimea pomului Orlinka este de până la 6 m. Coroana este sferică, adesea până la 5-7 m în diametru.

Sistem radicular

Sistemul de cai are multe ramuri și crește rapid. Lungimea unor procese este de până la 7 m.

Randament și gust de fructe

Fructe care cântăresc până la 200 g. Gustul este plăcut, dulce, are o ușoară aciditate. Un tânăr de măr produce până la 30 kg de fructe, un adult Orlinka - până la 100 kg de mere.

vultur de mere

Caracteristică

Cunoașterea caracteristicilor principale ale Orlinka vă va permite să comparați pomul cu alte culturi de fructe și să evaluați o serie de avantaje.

Rezistența la îngheț

Nu este recomandat pentru creșterea în regiunile sibiene - Orlinka se simte cel mai confortabil pe banda de mijloc. Arborele se teme de îngheț, așa că este mai bine să nu riscați.

Polenizare

Asigurați-vă că plantați polenizatori lângă Orlinka. Soiuri recomandate - Moskovskaya Grushovka, Papirovka. Mai puțin frecvent utilizat pentru plantarea comună Malibu.

vultur de mere

Perioada de maturare și recoltare

Planta începe să dea roade în al cincilea an de la plantare. Merele se coacă la începutul lunii august. Maturarea nu are loc simultan - se recomandă recoltarea la intervale de 4-7 zile.

Transportabilitate și depozitare

Durata de depozitare este considerată un dezavantaj - doar 20-25 de zile. Este mai bine să nu păstrați fructele, să îl utilizați imediat pentru consum sau conservare proaspătă.

Nu este de dorit să transportăm merele lui Orlink - se deteriorează rapid.

Imunitatea bolii

Sistemul imunitar Orlinka este destul de stabil, dar este mai bine să nu riscați planta și să efectuați irigații preventive. Mărul rar se îmbolnăvește, se întâmplă doar în anotimpurile ploioase. Irigarea la timp cu substanțe chimice, eliminarea și arderea imediată a frunzelor căzute și examinarea atentă a mărului va ajuta la protejarea copacului.

vultur de mere

Reguli de plantare a pomului de mere

Există mai multe cerințe de aterizare care se recomandă a fi studiate și puse în practică. Asigurați-vă că respectați regulile de bază, acest lucru va permite copacului să se prindă rapid și să înceapă să crească.

Momentul optim

Este mai bine să mergeți în grădină toamna, la sfârșitul lunii septembrie. Dacă nu a fost posibil să se efectueze plantarea înainte de îngheț, este mai bine să amânați procesul în primăvară, trimițând răsadurile într-o pivniță rece. Nu trebuie să întârzii după ce zăpada s-a topit, trebuie să fii la timp înainte ca sucul să înceapă să se miște.

vultur de mere

Alegerea celui mai bun loc

Orlinka se teme de tiraje, rafalele de vânt pot deteriora copacul, așa că este mai bine să așezați mărul într-un colț confortabil. Nu este necesar să plasați planta în grădină, nu va fi mai rău în apropierea clădirilor din curte. Asigurați-vă că vă asigurați că mărul obține suficientă lumină solară.

Este mai bine să nu plantați culturi mari de fructe lângă Orlinka, ceea ce va crea o umbră parțială. Lipsa de soare va afecta fructarea și mărimea merelor.

Pregătirea răsadurilor și tehnologia plantării

Înainte de a trimite răsadul în gaura pregătită, înmuiați-o într-o coajă de lut. Până la cinci mână de lut pentru fiecare găleată de apă. Pentru plantare, pregătiți un amestec ușor de sol. Amestecă compost, nisip de râu, humus. Asigurați-vă că adăugați sol de grădină.

plantarea unui pom

Plasați planta într-o gaură pregătită cu diametrul de până la 70 cm, presărați cu sol. Apa liberal, pune un strat de mulci. Dacă nu ați putea găsi un loc confortabil în grădină pentru o răsad, ar trebui să puneți un suport, să legați un copac.

Îngrijiri de sezon

Orlinka este nesigură, ceea ce vă permite să reduceți îngrijirea sezonieră la minimum. Mărul va avea nevoie de udare, slăbire, hrănire regulată.

Nu uitați de tăiere, formarea coroanei, combaterea dăunătorilor, boli infecțioase.

Fertilizarea și slăbirea solului

Pentru hrănire se folosesc formulări complexe sau materie organică. Ca îngrășământ organic, se prepară o soluție de mulleină (un litru de infuzie per găleată de apă). Înainte de a adăuga compoziții de nutrienți, este obligatoriu să slăbiți solul, să eliminați buruienile.

vultur de mere

Dacă nu există timp pentru fertilizare, este recomandat să folosiți gunoi de grajd sau compost de înaltă calitate. Puneți un strat de mulci toamna, ceea ce va salva rădăcinile de la îngheț. Odată cu topirea apei în primăvară, toți nutrienții vor pătrunde adânc în sol, înlocuind utilizarea îngrășămintelor achiziționate.

Regularitatea udării

Udare după nevoie. Dacă primăvara este uscată, începeți irigarea în perioada de înflorire. Un adult Orlinka va avea nevoie de până la două găleți de apă.

Tăierea și modelarea mărului

Prima tăiere se face la vârsta de un an. Trunchiul mărului este scurtat - tăiatul trebuie să fie la o înălțime de 60 cm de suprafața solului.

tăierea mărului

Tăierea trebuie făcută anual. Eliminați lăstarii prea lungi, formând o coroană compactă.

Tratament preventiv

În fiecare primăvară, efectuați irigarea preventivă a Orlinka. Produsele chimice pe bază de cupru pentru bolile infecțioase sunt utilizate frecvent. Folosiți remedii sau substanțe chimice populare împotriva dăunătorilor.Regula principală este să nu se efectueze prelucrarea în perioada de maturare a fructelor.Ultima aplicare de substanțe chimice sau remedii populare trebuie efectuată cu o lună înainte de a alege mere.

Protecție la frig

Tendința de îngheț este principalul motiv pentru a începe încălzirea Orlinka înainte de frigul de iarnă. Înfășurați trunchiul în burlă, așezați un strat de mulci. După căderea zăpezii, hilling este efectuat, zapada va proteja în mod fiabil pomul de condiții adverse.

adăpost de măr

Subspecii hibride

Hibridul Orlinka are mai multe subspecii, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje. Este mai bine să le studiezi în avans.

Pe un portaltoi semi-pitic

Un copac adult atinge o înălțime de 4 m. Veți putea gusta primele fructe în doar 4 ani.

Pe un portaltoi pitic

Chiar și cu grijă bună, un adult Orlinka abia atinge trei metri înălțime. Fructificarea începe devreme - la doar 3 ani de la plantare. Arborele păstrează toate calitățile materne.

Cultivarea unui pom de Orlinka va aduce o mulțime de emoții pozitive atât pentru un începător, cât și pentru un grădinar cu experiență. Indiferent de eforturile depuse, care pot fi reduse la minimum, copacul vă va încânta cu fructe parfumate suculente.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac